Marko Buljac, ragbi, Berislav Rožman HRS

 BERISLAV ROžMAN HRS Berislav Rožman Hrs
LAVOVSKA BORBA

‘Oni su nas pohvalili za srčanost? Ne, to su bile čiste batine, mi smo tu jači, ali smo zakazali u tom dijelu‘

‘Imali smo tu preveliku crnu rupu krajem prvog poluvremena, kad su nam uvalili 12 poena‘
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 20. studeni 2023. 09:06

Lavovski su se hrvatski ragbijaši u Makarskoj potukli sa Šveđanima, no bolje od tijesnog 20-22 poraza nije išlo u utakmici u kojoj je samo mala doza sreće nedostajala da bodovi ostanu u Hrvatskoj. Da je Jason Davor Newton samo malo bio koncentriraniji pri pretvaranjima nakon hrvatskih polaganja, utakmica je mogla završiti pobjedom Hrvatske.

No, vrijednog južnoafričkog Hrvata ne treba okrivljavati za poraz, jer mu je bura s Biokova zagorčala život. Poraz je odgodio odluku o ostanku ili ispadanju iz Trophy divizije Europskog kupa nacija za proljeće, kad naši ragbijaši gostuju kod Švicarske i dočekuju Litvu. Pritom može biti odlučujući i ovaj bonus bod osvojen u Makarskoj...

Dokapetan reprezentacije Marko Buljac pokušao je secirati utakmicu protiv Švedske:

- Imali smo tu preveliku crnu rupu krajem prvog poluvremena, kad su nam uvalili 12 poena, s naših 10-7 završili smo na 10-19. U tih desetak i manje minuta poprilično smo pali. No, igrali smo odlično protiv jedne jake reprezentacije, koja igra tipično engleski ragbi. Igra im je točna i brza, precizni su, a mi smo bolji u tom fizičkom dijelu; oni su nas sami pohvalili za "srčanost". No, to su čiste batine, tu smo jači, a mi smo zakazali u tom dijelu, jer nismo uspijevali prenijeti igru u dio terena gdje možeš kapitalizirati tu našu bolju ‘"fiziku".

image

Marko Buljac, ragbi, Berislav Rožman HRS

BERISLAV ROžMAN HRS Berislav Rožman Hrs

Buljcu je ipak prilično žao zbog propuštene prilike:

- Pobjedu je odnio manjak sreće u završnici, jer ne pamtim da je Jason ikada zapucao tri kicka zaredom, a znam ga deset godina. Jedan bi donio remi ili pobjedu. Uvjeti su bili teški, no vjetar nas je mučio najviše na mentalnoj osnovi. Nikad nisi siguran gdje će lopta pasti - i meni se to u glavu uvuklo - i meni je triput lopta ispala, što također ne pamtim kad mi se to posljednji put dogodilo - zaokružio je Buljac.

Linker
06. svibanj 2024 20:59