Lance i Luke Armstrong
 INSTAGRAM
NOVI OBITELJSKI SKANDAL

Otac je bio jedan od najvećih prevaranata u svijetu sporta, a sada je i sin optužen za silovanje

Sina Lancea Armstronga ne osporava sekusalni odnos, ali tvrdi da je bio sporazumni...
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 08. travanj 2021. 16:27

Sin Lancea Armstronga, američkog biciklista kojem je zbog dopinga oduzeto sedam naslova na Tour de Franceu, osumnjičen je za silovanje neimenovane djevojke.

Luke Armstrong uhićen je zbog događaja koji se navodno dogodio 2018. u Austinu kada je on imao 18, a djevojka 16 godina. Navodna žrtva tvrdi da ju je Luke silovao u kući svoga oca. On ne osporava sekusalni odnos, ali tvrdi da je bio sporazumni...

Podsjećamo, ocu Armstrongu je u listopadu 1996 dijagnosticiran uznapredovani rak testisa koji se proširio na njegov mozak, pluća i trbušni zid. Nakon dva mjeseca kemoteraprije, Armstrong je rak pobijedio te se ponovno vratio biciklizmu. Biciklist je potom od 1999. do 2005. godine osvojio sedam uzastopnih naslova pobjednika utrke Tour de France.

Nakon što je Međunarodni biciklistički savez prihvatio sankcije koje je Armstrongu nametnula Američka agencija protiv dopinga, titule su mu oduzete i doživotno mu je zabranjeno bavljenje biciklizmom. Amerikanac je u siječnju 2013. godine u intervjuu s Oprah Winfrey priznao da je varao.

Taj ga je dopinški skandal, najveći u povijesti biciklizma, koštao i puno novaca u smislu tužbi te poništenih sponzorskih ugovora i ugleda

Linker
26. travanj 2024 11:21