Tour of Croatia 2018
 KL-PHOTO
NEZABORAVNO ISKUSTVO

Ovog vikenda održava se Istria300, u Poreču brojni biciklisti i njihova pratnja

"Izabrali smo Istru jer ona nudi idealne uvjete za biciklizam", poručio je Julius Rupitsch
Piše: Vjekoslav PaunObjavljeno: 09. listopad 2020. 16:57

Unatoč tome što je njezin natjecateljski dio odgođen za godinu dana, Istria300 bit će i ove godine jedna od najvećih rekreativnih biciklističkih manifestacija u Istri. Natjecatelji se neće brojati u tisućama, ali prema informacijama da je Valamar u svojem hotelu Diamant otvorio dodatne kapacitete lako je zaključiti kako u Poreč ovaj vikend pristižu brojni biciklisti i njihova pratnja. Razlog njihova dolaska je Istria300 Demo vožnja u sklopu koje će sudionici moću besplatno i uz stručnu pratnju isprobati neku od tri prvotno planirane natjecateljske staze – onu od 155, 235 ili 300 kilometara.

Start je i cilj svih ruta ispred hotela Diamant, a rute se mogu preuzeti na službenoj internetskoj stranici događanja www.Istria300.com. Posebnost ovog događanja je upravo to da sudionici tijekom vožnje mogu odabrati koju udaljenost od ove tri rute žele prijeći pa se i samo natjecanje odvija pod sloganom „Ride Your Limits“.

image
Tour of Croatia 2017
KL-PHOTO

Program započinje u petak programom dobrodošlice u hotelu Valamar Diamant Poreč koji je osigurao povlaštene cijene smještaja u tom i svojim ostalim hotelima. „Naša je kompanija, koja je s lokalnom zajednicom aktivno uključena u razvoj biciklističkog turizma na svojim istarskim destinacijama Poreču i Rapcu, rado podržala i ovaj projekt. Smatramo da su glavne poluge za razvoj bike turizma kreacija sadržaja i ponude za cikloturiste.

Konfiguracija terena u Istri, odlična infrastruktura i sadržaji naših hotela prilagođeni aktivnim gostima i profesionalnim sportašima podloga su razvoja sjajne cikloturističke ponude. U Valamar Rivieri strateški razvijamo destinacije na kojima poslujemo koristeći svoje resurse i njihov puni potencijal kako bismo gostima ponudili upravo ono što traže”, rekao je Davor Brenko, potpredsjednik za prodaju i marketing u Valamar Rivieri.

Projekt podržava i HEP kao Gold partner te TZ Istarske županije, grad Poreč, Keindl sport, kao i destinacijski partneri: Labin-Rabac, Tar-Vabriga, Funtana, Vrsar TZ, Istarska županija i Istra bike. Svi oni prepoznali su iskustvo i profesionalnost koju su u projekt unijeli Vladimir Miholjević, bivši hrvatski biciklist i Julius Rupitsch, organizator prestižne brdske utrke Großglockner Berglauf u Austriji.

„Izabrali smo Istru jer ona nudi idealne uvjete za biciklizam. Rute obuhvaćaju prekrasna mjesta, odličnu infrastrukturu, kao i sadržaje namijenjene biciklistima. Osim toga, samu destinaciju čine i njezini ljudi, a cjelokupni će dojam sudionicima osigurati nezaboravno biciklističko iskustvo“, naveo je Julius Rupitsch i naglasio kako su organizatori pred sebe postavili najviše standarde u organizaciji biciklističkih događanja te im je cilj da biciklisti i u sadašnjim okolnostima uživaju u Istri na najbolji mogući način.

Linker
20. travanj 2024 04:49