ZELJKO PUHOVSKI Cropix
KONJIČKI SPORT

Ovog vikenda "Zagreb Open" na Hipodromu, osiguran bogati nagradni fond za čak 37 utakmica

Zagrebački hipodrom ovog je vikenda domaćin tradicionalnog turnira u preponskom i dresurnom jahanju
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. listopad 2024. 13:56

Zagrebački hipodrom ovog je vikenda domaćin tradicionalnog turnira u preponskom i dresurnom jahanju, Zagreb Open. Prva su natjecanja počela u petak, ali glavnina predstoji ovog vikenda, u subotu i nedjelju. Ukupno će se održati čak 37 utakmica, u kojima se može uživati u gracioznosti pokreta i eleganciji skokova konja i jahača koji će iskazati vrhunsku spretnost i tehniku.

Osim natjecateljskog dijela, organizatori su pripremili i bogat popratni program. Poseban je naglasak stavljen na obiteljske sadržaje, poput mogućnosti besplatnog jahanja za djecu u subotu i nedjelju od 11.00 do 15.00 sati, pa za njih i dodatne zabave uz tzv. napuhance, a što sve zajedno čini ovaj turnir dodatno privlačnim i za najmlađe.

- Zagreb Open nije samo prestižno natjecanje već i manifestacija s bogatim nagradnim fondom od čak 14.000 eura što je dodatna motivacija natjecateljima, te učvršćuje turnir i na međunarodnoj sceni. Očekujemo velik broj posjetitelja, a ovo natjecanje je i značajan korak u daljnjoj promociji i razvoju konjičkog sporta u Zagrebu i Hrvatskoj - rekao je Damir Djelmić, predsjednik Zagrebačkog konjičkog saveza.

Linker
04. listopad 2024 13:56