Ilustracija

 WAVEBREAK MEDIA LTD/WAVEBREAK/PROFIMEDIA Wavebreak Media Ltd/Wavebreak/Profimedia
INKRIMINIRAJUĆE RADNJE

Pala je i službena odluka! Hrvatski plivački savez suspendiran je na godinu dana

Od suspenzije su izuzeti svi plivači i plivačice koji su registrirani u Hrvatskom plivačkom savezu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. studeni 2021. 22:06

Sve ono što smo objavili prvi put u nedjelju, 7. studenog, pet dana kasnije je postalo i službeno. U petak, 12. studenoga, Europska organizacija vodenih sportova (LEN) i službeno je dostavila odluku Hrvatskom plivačkom savezu (HPS) u kojem je naša plivačka organizacija suspendirana na rok od godine dana, s početkom trajanja suspenzije 6. studenoga 2021.

Nadalje, kako je navedeno u opširnoj odluci, te baš kako smo i ranije napisali, iz ove su suspenzije izuzeti Hrvatski vaterpolski savez i Hrvatski savez sinkroniziranog plivanja, za koje je i navedeno da u inkriminirajućim radnjama zbog kojih je HPS suspendiran, nisu ni sudjelovali.

Nadalje i osobito važno, i opet kako smo najavili, od suspenzije su izuzeti svi plivači i plivačice koji su registrirani u Hrvatskom plivačkom savezu. Izričito se navodi da će svi hrvatski plivači i plivačice moći i dalje nastupati pod zastavom i imenom Hrvatske, na svim LEN-inim natjecanjima. Drugim riječima, ako je dobro za razlučiti, suspendirani su čelnici ili dužnosnici Hrvatskog plivačkog saveza. Posebno, Josip Varvodić, predsjednik Nadzornog odbora HPS-a i član Zdravstvenog odbora LEN i FINA.

Naime, povod ovakvoj odluci LEN je podsjetimo rad na sazivanju izvanrednog Kongresa LEN s razrješenjem sadašnjeg Ureda LEN. Tu su akciju vodili, odnosno još vode, Jose Antonio Silva, predsjednik Portugalskog plivačkog saveza, koji je jednako suspendiran i Josip Varvodić.

Linker
26. travanj 2024 05:38