DAVID PINTENS Afp
NESRETNA VOŽNJA

Poznati biciklist uspješno operiran nakon teškog pada: Upitan mu nastup na Giro d‘Italia

Pri padu koji se dogodio 67 kilometara je slomio ključnu kost i nekoliko rebara
Piše: HINAObjavljeno: 28. ožujak 2024. 19:23

Belgijski biciklist Wout van Aert uspješno je operiran nakon teškog pada na utrci Tour of Flanders, međutim upitno je hoće li se oporaviti do početka utrke Giro d‘Italia koja starta 4. svibnja.

Belgijski biciklist je doživio tešku nesreću pri velikoj brzini u glavnoj skupini, a pri padu je slomio ključnu kost i nekoliko rebara. Pad se dogodio 67 km do cilja, a stradalo je desetak biciklista.

"Wout van Aert je uspješno operiran. Pregledom je utvrđeno da je zadobio slomljenu ključnu kost i nekoliko slomljenih rebara. Nije jasno kada će se Wout moći vratiti na svoj bicikl. Sljedećih nekoliko tjedana bit će posvećeno njegovom oporavku, a još uvijek je neizvjesno njegovo sudjelovanje na Giro d‘Italia. Odluku ćemo donijeti sljedećih tjedana na temelju njegovog oporavka," poručili su iz njegove momčadi Visma-Lease a Bike.

Van Aert je vlasnik olimpijskog srebra iz Tokija na cestovnoj utrci, bivši je svjetski prvak, a na prestižnom Tour de Franceu je ostvario devet etapnih pobjeda.

"Nikad nismo vidjeli Wout van Aerta da plače nakon neuspjeha. Nikada, ovaj put, da. Bile su to suze boli i razočaranja. Spoznaja da su sva odricanja u proteklih nekoliko mjeseci bila uzaludna," navode belgijske novine Het Nieuwsblad.

Linker
16. travanj 2024 22:07