Izvlačenje grupa Eura

 SCREENSHOT HR Mininogomet
EUROPSKO PRVENSTVO

Reprezentativci izvukli paklenu skupinu, prijeti i svjetski prvak: ‘Vratimo Hrvatsku tamo gdje joj je mjesto‘

Dvorana u Sarajevu ugostit će 24 najbolje reprezentacije Starog kontinenta
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 07. travanj 2024. 17:58

Hrvatska mininogometna reprezentacija, nakon što je propustila zadnji EURO koji se održao u Košicama, se ponovo plasirala na EURO koje će se održati u susjednoj Bosni i Hercegovini, u Sarajevu, a dvorana Mirza Delibašić će ugostiti 24 najbolje reprezentacije Starog kontinenta. Naslov prvaka Europe brani Azerbejdžan, a naša reprezentacija nakon propuštenog EURA ide u Sarajevo s velikim motivom.

Izvlačenje je proteklo u znaku Vučka, maskote natjecanja, čime su organizatori dali priznanje 40. godišnjici ZOI u Sarajevu, pa će ovaj EURO biti samo dio proslave ovog velikog događaja koji je obilježio sport u bivšoj državi.

Hrvatska ovaj puta nije imala sreće u ždrijebu, Slovačka, Češka i Španjolska će biti naši protivnici u skupini.

- Slovačka je zadnjih godina jako napredovala, igra na visokoj razini. I Česima sve najbolje, jaka ekipa, svjetski naslov, stalno u vrhu, biti će zahtjevna utakmica. Što se tiče Španjolaca, također rastu iz godine u godinu, sigurno jaka reprezentacija, ali moramo gledati sebe, utakmicu po utakmicu I vjerovati a možemo daleko - rekao nam je predsjednik saveza Bruno Alpeza.

Reprezentacija je prošla brojne promjene u odnosu na zadnji nastup, kako igrački, tako i u stručnom stožeru. Reprezentacija je pomlađena, mnogo je novih igrača koje upravo testira novi izbornik Marko Wagner koji će konačni popis igrača objaviti početkom svibnja.

- Prije svega velika je čast i zadovoljstvo preuzeti reprezentaciju, ali i veliki izazov. Nije kao uskočiti u nešto što je vrlo uspješno, Hrvatska je trostruki viceprvak Europe i na meni i igračima je da opravdamo očekivanja, vratimo Hrvatsku tamo gdje joj je mjesto. Imamo veliki izazov i motiv, posebno jer nas nije bilo na zadnjem EURU. Ne mogu vam puno reći o protivnicima, osim da se radi o snažnim reprezentacijama, analize protivnika tek slijede, pokušat ćemo ih sve skautirati na najbolji način, te odgovoriti na sve zahtjeve utakmica. Hrvatska je nogometna nacija, tako se moramo postaviti, gledamo sebe i respetkiramo protivnike. Pripreme su u tijeku, ubrzo ćemo i finalizirati konačni popis igrača, svi smo uzbuđeni i veselimo se EURU.

Prve utakmice EURA igraju se u subotu, 1. lipnja, a Hrvatska svoj put započinje dan kasnije, točne termine će europski savez objaviti do 1.svibnja.

Linker
26. travanj 2024 21:36