Hrvati su bili izvrsni prvog dana Prvenstva Balkana
 HRVATSKI HRVAČKI SAVEZ
SJAJNE VIJESTI

Slavlje HR mladića i djevojaka na Prvenstvu Balkana: Sandra i Luka zlatni, imali smo i hrvatsko finale...

Na hrvačkom Prvenstvu Balkana medalje su istoga dana uzele dvije sestre, Sandra i Marta Besek.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. listopad 2021. 08:14

Perfektne vijesti stižu iz Grčke. U Xahthiju je danas drugi dan nadmetanja na Balkanskom prvenstvu u hrvanju za kadetkinje i kadete, a Hrvatska je već prvog dana osvojila 8 medalja, od toga tri zlatne.

U uzrastu kadeta, zlato je osvojio Luka Ivančić (Sesvete, do 65 kg), dok su bronce oko vrata objesili Noa Ljubić (Lika Zagreb, do 55 kg) i Roko Strika (Zadar, do 80 kg). Još su bolje bile kadetkinje. Ondje je nova prvakinja Balkana Sandra Besek (Ludbreg, do 57 kg), srebro su osvojile Lana Nogić (Podravka Koprivnica, do 57 kg) i Gia Kastelan (Metalac Zagreb, do 65 kg), a broncu Marta Besek (Ludbreg, do 65 kg) i Mila Anđelić (Herkul Zagreb, do 69 kg).

Razvidno je iz pregleda medalja da su u kategoriji kadetkinja do 57 kilograma, najbolje mlade Hrvatice jer su u finalu 'sudarile' Sandra Besek i Lana Nogić. Nije niti to sve. Istog su dana obje sestre Besek iz Ludbrega osvojile kolajne. Spomenuta Sandra je osvojila zlato, dok je njezina sestra Marta zavrijedila broncu, ali u kategoriji do 65 kg.

Linker
25. travanj 2024 06:20