Boris Krčmar
PDC CHAMPIONSHIP

Spektakl u Londonu! ‘Hrvatski div‘ i majstor kreće u borbu za sami svjetski vrh i bogatu novčanu nagradu

Glavni favorit i ove godine je Michael van Gerwen koji je postao istinski vladar pikado scene
Piše: PromoObjavljeno: 16. prosinac 2020. 08:15

U utorak, 15. prosinca počelo je svjetsko prvenstvo u pikadu, koje će trajati do 3. siječnja sljedeće godine kada ćemo saznati tko će biti novi prvak i tko će biti bogatiji za 500.000 funti, koliko iznosi glavna nagrada. Ni ostali igrači neće loše proći, ukupni nagradni fond iznosi 2,5 milijuna funti, a za glavnu nagradu bori se 96 igrača, među njima po drugi puta i Boris Krčmar. Ovaj 41-godišnjak debitirao je prije devet godina, tada je ispao već u prvom kolu od Danca Pera Laursena.

No, ove bi godina mogao napraviti iskorak, prva prepreka mu je Ron Meulenkamp, trenutačno 49. pikadist svijeta. Nizozemac je zahtjevan suparnik, ali Krčmar u četvrtak, 17. prosinca, ima prigodu ostvariti prvu pobjedu na ovom natjecanju koje je iz godine u godinu sve popularnije i gledanije diljem svijeta. I hrvatski ljubitelji ovog sporta moći će gledati uzbudljive dvoboja iz legendarne Alexander Palace, Sportska televizija treću godinu u nizu prenosi ovo natjecanje.

Premda na spomen pikada mnogi pomisle na zabavu u kavanama, ovo je itekako ozbiljan sport, spomenuli smo već nagradni fond od 2,5 milijuna funti koji će se raspodijeliti po sljedećem principu. Poraženi u prvom kolu, njih 32 dobit će 7.500, 32 gubitnika u drugom kolu bit će bogatiji za 15.000 funti. Izgubljeni meč u trećem kolu znači i 25.000 funti bogatiji račun za 16 njih, dok će osmorica poraženih u 4. rundi morati se zadovoljiti sa 35.000 funti. Poraz u četvrtfinalu obogatit će četvoro igrača za 50.000, a duplo više dobit će dvojica nesretnika koji su izgubili u polufinalu. Već smo spomenuli da će pobjednik odnijeti pola milijuna funti, a poraženom u finalu utjeha će biti ček na 200.000 funti.

Glavni favorit i ove godine je Michael van Gerwen, nizozemski majstor koji je umirovljenjem Phila Taylora postao istinski vladar pikado scene. No, prošle godine Van Gerwen poražen je u finalu od Petera Wrighta, bilo je 7:3 za 50-godišnjeg Škota koji je svojim frizurama i odjećom uvijek odskakao od ostalih.

Nažalost ove godine, barem do 27. prosinca, neće biti gledatelja. Izostat će velika fešta koju navijači s raznih strana svijeta znaju napraviti. Bilo je predviđeno da će 1.000 sretnika dnevno moći nazočiti dvobojima, ali zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Londonu, od srijede do spomenutog datuma gledateljima je zabranjen ulazak. Veliki je to gubitak i za organizatore jer se tijekom tri tjedna natjecanja popiju hektolitri piva, a i smještajni kapaciteti budu popunjeni.

Ipak, unatoč svemu, ljubitelji pikada doći će na svoje uz male ekrane, vidjet će najbolje što ovaj sport nudi, uzbudljive mečeve i utrku za veliku novčanu nagradu i pobjednički pokal Sida Waddella (legendarni komentator Sky Sportsa).

Dakako, svi koji se vole kladiti na pikado, pronaći će u ponudi Cro Bet kladionice iznimno veliki izbor u klađenju na pikado mečeve. Dinamični mečevi i bogata ponuda, kombinacija koja uvijek donosi pregršt izazova za svakoga... Tečajeve pogledajte OVDJE!

Linker
03. svibanj 2024 10:10