Tragična smrt Muriel Furrer potresla je svijet biciklizma

 Vincent Kalut/imago Sportfotodienst/profimedia
POTRESNA OBJAVA

Talijan o tragediji na Svjetskom prvenstvu: ‘Ostavljena je da umre sama na hladnoći i kiši‘

Smrt Muriel Furrer izazvala je veliku zabrinutost oko sigurnosti vozača u natjecateljskom biciklizmu
Piše: SNObjavljeno: 06. listopad 2024. 15:34

Prošlo je tjedan dana otkako je švicarska juniorka Muriel Furrer tragično preminula tijekom Svjetskog prvenstva u Zürichu, a mnoga pitanja o njezinoj smrti ostaju bez odgovora. Svijet biciklizma potresen je gubitkom mlade biciklistice, stoga je Talijan Andrea Raccagi Noviero, 20-godišnji član razvojnog tima Soudal Quick-Step, objavom na društvenim mrežama iskazao svoje frustracije zbog cijeloga slučaja, prenosi CyclingUpToDate.

Objava Raccagija Noviera otkriva koliko mu je u ovim trenucima teško nositi se s nesrećom.

image
ARNE MILL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Arne Mill/imago Sportfotodienst/profimedia

“Htio sam napraviti lijepu objavu sa slikama mojih iskustava sa Svjetskog prvenstva, ali od početka sam smatrao da to nije u redu. Prošlo je već tjedan dana i, osim nekoliko članaka, nitko više ne govori o tome. Sada je samo jedno sigurno: biciklist poput nje ostavljen je na hladnoći i kiši više od sat vremena da umre sam. I to tijekom najvažnije utrke godine”, napisao je.

Raccagi Noviero također je izrazio svoju zabrinutost za sigurnost natjecatelja, ističući da su opasni uvjeti tijekom utrke bili naširoko poznati među sudionicima.

“Svi znaju što se dogodilo u Zürichu. O samoj nesreći ne mogu ništa reći, ali mogu o svom iskustvu. Svi su riskirali živote na istom spustu. Nije imalo smisla biti tamo. Svi su to znali. Činjenica da su neki vozači to rekli medijima nije bila dovoljna da se tako važna poruka prenese. Ovo je više od biciklizma, sport pun rizika.”

Osvrćući se na dob Muriel Furrer i njezinu preranu smrt, Raccagi Noviero ponudio je iskrenu ispriku.

“Želim se ispričati, Muriel. Jer i ja sam imao priliku da se čuje moj glas, ali nisam. Ljudima na kontrolama očito nije dovoljno stalo do naše sigurnosti. Životi biciklista nisu toliko važni. Zato dijelim sućut s Murielinom obitelji, ali moram se ispričati. I isprika tebi je također na mjestu, Muriel. S 18 godina trebala bi uživati ​​u životu upravo sada.”

Raccagi Noviero izrazio je nadu da se biciklisti mogu udružiti kako bi spriječili takve tragedije u budućnosti.

image
FABRICE COFFRINI Afp

“Zato se osjećam posebno krivim što mi kao natjecatelji nismo prije razgovarali o opasnim situacijama. Nadam se da ćemo takve situacije ubuduće izbjegavati. Moja želja? Da što više vozača podijeli ovu poruku. Na taj način svi možemo učiniti naš omiljeni sport malo sigurnijim. Još uvijek moramo točno otkriti kako, ali to je početak.”

Smrt Muriel Furrer i dalje izaziva zabrinutost oko sigurnosti vozača u natjecateljskom biciklizmu, a emocionalna molba Raccagija Noviera odjeknula je u biciklističkoj zajednici kao poziv na promjenu.

Linker
06. listopad 2024 15:34