Tomi Brajša
 NEJA MARKICEVIC/CROPIX
ODLUKA IZVRŠNOG ODBORA

Tomi Brajša se priključio hrvatskom paraolimpijskom timu koji će nastupiti u Tokiju

‘U konačnici je presudilo što Brajša uz jednu MQS ima isplivane i dvije MET norme za Tokio‘
Piše: HinaObjavljeno: 25. svibanj 2021. 12:32

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) za evidentnog kandidata za nastup na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju imenovan je plivač Tomi Brajša, član PK Natator iz Zagreba.

"Tomi se svojim izvrsnim nastupima na WPS Europskom paraplivačkom prvenstvu koje je održano u Funchalu na portugalskoj Madeiri nametnuo kao treći potencijalni kandidat za nastup na paraolimpijskim igrama. U neizvjesnom nadmetanju Brajše i Ante Rađe, koji su isto pozicionirani na WPS rang listi kvalificiranih za paraolimpijske igre u konačnici je presudilo što Brajša uz jednu MQS ima isplivane i dvije MET norme za Tokio, stoga želim još jednom čestitati Tomiju, njegovom sadašnjem treneru Ivanu Perzelu, Tomijevom dugogodišnjem treneru Ferdinandu Majoru, Plivačkom klubu Natator i cijelom njegovom stručnom timu na ispunjenju kriterija za odlazak u Tokio na 16. paraolimpijske igre“, zaključio je v.d. izbornika Igor Berislavić.

Hrvatske boje u paraplivanju u Tokiju će tako braniti Dino Sinovčić na 100m slobodno i leđno, Kristijan Vincetić na 100m leptir i Tomi Brajša na 200m slobodno.

Linker
26. travanj 2024 02:38