Ilustracija
 LUCAS AMORELLI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
POČIVAO U MIRU

Umro je Marijan Malović, naš poznati hrvač i jedan od zaslužnijih za uspjeh Studentskih igara u Zagrebu

Za svoj višegodišnji rad u sportu Malović je dobio brojna priznanja
Piše: HinaObjavljeno: 01. rujan 2021. 13:51

U Zagrebu je u srijedu ujutro, nakon duge bolesti, u 83. godini preminuo istaknuti sportski djelatnik Marijan Malović.

Marijan Malović, rođen je 27. studenoga 1938. godine u Petrinji. Hrvanjem se počeo baviti kao desetogodišnjak u rodnom gradu, a 1958. godine postaje članom reprezentacije Jugoslavije s kojom sudjeluje na Svjetskom prvenstvu, Balkanskim igrama i drugim natjecanjima.

Pristupom sportu i ponašanjem služio je za primjer mladim generacijama. Svoju ljubav za rad s mladima najbolje je pokazao i organizacijom škole hrvanja u Zagrebu i u drugim mjestima u Hrvatskoj. Posebnu sklonost imao je za organizaciju i rad u struci, pa je bio dugogodišnji trener Hrvačkog kluba Radnik iz Petrinje i Sljeme iz Zagreba.

Bio je direktor Sekcije za sport Univerzijade 1987 u Zagrebu i jedan je od zaslužnijih za uspjeh Studentskih igara u Zagrebu. Bio je i tajnik Saveza za fizičku kulturu Hrvatske, kasnije Hrvatskog športskog saveza. Bio je član Radne grupe za osnivanje Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ispred Hrvatskog olimpijskog odbora obavljao je odgovorne poslove na Olimpijskim igrama 1992. u Barceloni i 1996. u Atlanti. Dužnost izvršnog direktora Hrvatskog olimpijskog odbora obavljao je od osnutka HOO-a do 31. listopada 1996., kada je otišao u mirovinu.

Za svoj višegodišnji rad u sportu Malović je dobio brojna priznanja od kojih izdvajamo: Republičku nagradu fizičke kulture Hrvatske, Zlatnu medalju Svjetske hrvačke federacije, Nagradu fizičke kulture Grada Zagreba te Nagradu za životno djelo Franjo Bučar 1996. godine.

Linker
16. travanj 2024 07:26