Ivica Kostelić
 Šimun Šitum
VELIKI IZAZOV

Uskoro kreće nova avantura Ivice Kostelića: Prva regata hrvatskog skijaša u Normandiji

Ivica Kostelić uskoro će nastupiti na offshore regati u Francuskoj
Piše: SNObjavljeno: 27. svibanj 2021. 16:12

Bivši hrvatski skijaš, a sada strastveni jedriličar svoje dojmove s priprema opisao je u svojem blogu za Yachts Croatia.

"Class 40 sezona je pred vratima! Velika slagalica polako počinje dobivati svoje obrise, prvi treninzi su iza nas i sve ekipe već gledaju prema prvoj regati sezone: Normandy Channel Raceu", piše Kostelić.

"Nisam htio zamarati čitatelja s pripremom broda Optimus Prime iako je ona bila toliko sveobuhvatna da zaslužuje svoj blog. Ukratko ću samo opisati nekoliko prvih koraka. Početkom travnja sam se s prijateljem Miroslavom Zadravcem uputio na 1800 kilometara dug put iz Zagreba u Cherbourg. Miro je već često bio moj suputnik, kako na moru tako i na snijegu. Njemu se mogu zahvaliti na prekrasnim fotografijama i videima kao uspomenama koje smo mogli podijeliti s drugima.

image
Ivica Kostelić
Šimun Šitum

Napravili smo dobrih fotki i video materijala u pravom okruženju. Dok mi moji prijatelji iz Sredozemlja šalju slike sunca i plavetnila, ja im mogu poslati samo fotke kiše i sivila…tako je to u Normandiji. Završavamo tjedan treninga uz još nekoliko sitnih popravaka i preinaka na opremi. Svatko se upućuje svojoj kući do idućeg tjedna kada nam predstoji završno brušenje prije prve regate sezone: Normandy Channel Race."

Ivičin blog je dostupan ovdje.

Linker
22. travanj 2024 21:38