ANDREJ ISAKOVIC Afp
RASPORED ZA PONEDJELJAK

Veliki dan hrvatskih olimpijaca: Sandra lovi medalju, čeka nas i vaterpolski klasik, evo tko sve nastupa

Jedanestog dana Olimpijskih igara u Tokiju nastupaju naši vaterpolisti i još 7 hrvatskih sportaša
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. kolovoz 2021. 21:38

KAJAK/KANU

2.30 ANAMARIA GOVORČINOVIĆ - K-1 200 m, kvalifikacije


HRVANJE

4.30 BOŽO STARČEVIĆ - do 77 kg, osmina finala i četvrtfinale

11.15 BOŽO STARČEVIĆ - moguće polufinale do 77 kg (m)

Božo Starčević starta protiv naturaliziranog Bugara

Prvi suparnik Bože Starčevića u Tokiju bit će Bugarin Aik Mnatsakanian (25). Iz prezimena se da za shvatiti da se ne radi o rođenom Bugarinu, već Gruzijcu koji s bori pod bugarskom zastavom. Štoviše, on je gruzijac armenskog podrijetla, živio je neko vrijeme u Rusiji, da bi u Bugarsku otišao prije četiri godine. Njegova "prava" kategorija je nešto nižda, do 72 kg i u toj je konkurenciji 8. hrvač svijeta. VIŠE PROČITAJTE OVDJE


STRELJAŠTVO

4.30 PETAR GORŠA, MARIN MARIČIĆ - trostav 50m, kvalifikacije

9.50 PETAR GORŠA, MARIN MARIČIĆ - moguće finale, trostav 50m


JEDRENJE

8.33 ŠIME I MIHOVIL FANTELA - 49er, plov za medalje

Fantele kao osmi u plov za medalje

Šime i Mihovil Fantela s osme će pozicije ući u plov za medalje u ponedjeljak, ali do postolja ne mogu doći niti u jednom raspletu. Braća iz Zadra su u posljednja tri plova imala odličan učinak, pobijedili su u 10. regati, bili drugi u 12., te 10. između toga, što im je donijelo pomak s 10. na 8. mjesto u ukupnom poretku.

Tek su u posljednja dva dana uhvatili pravu formu, “pročitali” regatna polja, jer su u petak također bili vrlo dobri (3, 5), makar su naknadno diskvalificirani iz drugog plova, pa su umjesto pet zaradili dvadeset kaznenih bodova.

Izgledno je da će ostati na osmom mjestu i nakon plova za medalje, nizozemska posada im bježi 13 bodova, a oni su ispred Poljaka za 12.


ATLETIKA

13.00 SANDRA PERKOVIĆ - disk, finale

Sandra Perković u ponedjeljak od 13 sati po hrvatskom vremenu nastupa u finalu bacanja diska i ima priliku ispisati povijest. Hoće li joj 13. veliko finale seniorske karijere biti sretno?

Kvalifikacije je odradila bez većih poteškoća, završila ih je na trećem mjestu iako sa 63,75 formalno nije prebacila normu. No, bitnije je da je izgledala vrlo dobro i da zrači optimizmom.


VATERPOLO

8.30 HRVATSKA - Španjolska, 5. kolo

U Tokiju je prva stepenica savladana, ostavljena iza nas kada je u pitanju vaterpolski olimpijski turnir. Hrvatska je izborila četvrtfinale pobjedom protiv Srbije, u krugu osam najboljih momčadi na Igrama, ali prije toga igra susret 5. kola protiv jake Španjolske.

Linker
27. travanj 2024 12:31