Nico Vereecken/panoramic/profimedia
MOGLO JE LOŠIJE ZAVRŠITI

VIDEO Pogledajte kaos na Tour de Franceu: Gledatelj uzrokovao lančani sudar, vozači padali bez prestanka

Među nesretnicima je najlošije prošao belgijski vozač snažno udarivši o tlo
Piše: SNObjavljeno: 16. srpanj 2023. 15:47

Peloton Tour de Francea zaustavljen je drugom nesrećom u isto toliko etapa nakon što je više vozača palo poslije sudara s gledateljem pokraj ceste.

Čini se da je gledatelj o kojemu je riječ ispružio ruku baš kad je glavna grupa, predvođena Jumbo-Vismom, prolazila kroz suženje na cesti na etapi 15. Sepp Kuss (Jumbo-Visma) je nastrado i sa sobom povukao ostatak vozača koji nisu imali kamo otići.

Vozači uključujući Biniama Girmaya (Intermarché-Circus-Wanty), Kevina Vermaerkea (Team dsm-firmenich), Larsa van den Berga (Groupama-FDJ), Egana Bernala (Ineos Grenadiers) i Pascala Eenkhoorna (Lotto-Dstny) pali su u nesreći, iako je izvješteno da su svi vozači koji su uhvaćeni u padu ubrzo nakon toga bili u pogonu.

Vozač Jumbo-Visme Nathan Van Hooydonck teško je pao, snažno udarivši o tlo nakon što je udario Kussa. Belgijac je neko vrijeme sjedio na tlu prije nego što je ustao i ponovno potrčao.

Ubrzo nakon nesreće, peloton, koja je prethodno bio na 40 sekundi od vodećih vozača koji su se udaljili, usporio je kao dio samoneutralizacije kako bi se pogođenima omogućilo da se vrate.

Dok su se vozači uhvaćeni u nesreći vraćali na stazu tijekom sljedećih 10 km, razlika do pauze se povećala na četiri minute. Etapa se nastavila prema Saint-Gervais Mont-Blancu s Julianom Alaphilippeom (Soudal-QuickStep) i Alexeyem Lutsenkom (Astana Qazaqstan) u vodstvu.

Linker
03. svibanj 2024 22:52