Milorad Čavić
 SAEED KHAN Afp
SRPSKA LEGENDA OGORČENA

‘Vjerovali ili ne, zvali su me Hrvati! A kako da pomognem njima kad nisam svojima? Oduzimaju mi djeci..‘

‘Pisao mi je predsednik HPS-a i predložio da postanem dio njihovog stručnog stožera‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. srpanj 2021. 16:14

Proslavljeni srpski plivač Milorad Čavić progovorio je za tamošnje medije uoči Olimpijskih igara o lošem tretmanu koji ima u svojoj domovini.

13 godina nakon kontroverzne utrke u kojoj je ostao bez zlatne medalje u borbi s legendarnim Michaelom Phelpsom, višestruki svjetski i europski prvak odlučio je izaći u medije zbog problema s - mirovinom.

37-godišnji Čavić tvrdi kako već dvije godine ne dobiva državnu mirovinu, koju bi trebao dobivati po zakonu, a otkriva i kako je nedavno primio ponudu da prijeđe u tabor - Hrvatske!

"Volio bih sudjelovati u radu Plivačkog saveza Srbije, ali sada to jednostavno nije moguće. Zašto? Zato što sam ih tužio, jer zbog njihovog propusta više od dvije godine ne primam nacionalno priznanje, koje mi po prvoj Uredbi pripada od moje 35. godine. Nisam dobio ni nagrade za uspjehe u malim bazenima. PSS nije predao potrebnu papirologiju Ministarstvu omladine i sporta. A nemam podršku Ministarstva, jer po njima ne postoji model da me isplate", rekao je Čavić za magazin Sport i otkrio da je nedavno imao i ponudu Plivačkog saveza Hrvatske.

"Pisao mi je predsjednik HPS-a prije nekoliko tjedana i predložio da im se pridružim, da postanem dio njihovog stručnog stožera. Vjerovali ili ne! I javila se dilema: kako da pomognem drugima, kada nisam svojima? A ne mogu zato što PSS radi protiv mene i bukvalno oduzima od moga djeteta i od mog života", zaključio je ogorčeni Čavić.

Linker
25. travanj 2024 07:32