Nikola Miljenić
 Privatni album
NASTUPILO DVOJE HRVATA

Vrlo dobar nastup Hrvata u plivačkoj ‘formuli 1‘: Miljenić 17 stotinki od polufinala na 50 slobodno

Hrvatski nastup na plivačkim natjecanjima zaključila je još jedna američka studentica, Ema Rajić
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 30. srpanj 2021. 13:02

Jako dobar nastup imao je Nikola Miljenić u kvalifikacijama plivačke formule 1, njegove najjače discipline 50 slobodno u kojoj je "pet do dvanaest" na Zlatnom medvjediu prije nešto više od mjesec dana isplivao olimpijsku normu. Da bi odlazak u Tokio dodatno opravdao s vrlo dobrih 22.14 u kvalifikacijama, čime je ipak ostao bez polufinala, no, 19. mjesto među 73 plivača, najboljim svjetskim sprinterima, lijepi je uspjeh 23-godišnjeg Zagrepčanina sa sveučilišta South California (USC).


Iako je u svojoj kvalifikacijskoj skupini - osmoj od ukupno deset - bio posljednji, Nikoli Miljeniću je s 19 stotinki slabijim rezultatom od osobnog mu rekorda, polufinale pobjeglo za 17 stotinki. Međutim, član zagrebačkog Medveščaka teško da ima za čim žaliti s obzirom da se tek nedavno priključio Duji Draganji, koji je desetljeće i pol bio jedini Hrvat ispod 22 sekunde. Za ponavljati tako nešto, a to radi razliku kad se go vori o prolazu kvalifikacija, potrebno je i iskustvo kakvo je Miljenić prikupio u Tokiju - također i ranijim nastupima na 100 slobodno i 100 leptir - te pokazao potencijal u koji vrijedi ulagati do Pariza za tri godine. Ako, naravno, po završetku studija u Americi Nikola odluči da mu se isplati potpuno posvetiti plivanju, što je posljednjih godina rijetkost čak i s najvećim potencijalima kakav je, recimo, bila Matea Samardžić...


Hrvatski nastup na plivačkim natjecanjima Olimpijskih igara u petak je zaključila još jedna američka studentica, Ema Rajić koja je bila peta u svojoj kvalifikacijskoj skupini, dok joj je otplivanih 26.49 donijelo 45. mjesto među 81 plivačicom na 50 slobodno.

Linker
16. travanj 2024 13:39