Wout van Aert

 JORGE GUERRERO Afp
Vuelta a España

Wout Van Aert pobijedio u desetoj etapi, Ben O‘Connor zadržao veliku prednost u ukupnom redoslijedu

Fran Miholjević je na 115. mjestu, a njegov je zaostatak za vodećim 1 sat, 38 minuta i 22 sekunde
Piše: HinaObjavljeno: 27. kolovoz 2024. 18:33

Belgijski biciklist Wout Van Aert (Visma - Lease a Bike) pobjednik je desete etape španjolske Vuelte, vožene u utorak od Ponteareasa do Baione u dužini od 160 km, a Australac Ben O‘Connor (Decathlon AG2R) zadržao je vodstvo i veliku prednost u ukupnom redoslijedu.

Van Aert je bio dio male skupine petorice bjegunaca, koja su se uspjeli odvojiti od glavnine i stvoriti prednost od gotovo šest minuta. Belgijac je u završnici ostao sam u borbi za etapnu pobjedu protiv Francuza Quentina Pachera (Groupama-FDJ) koji u sprintu na ravnom terenu nije imao nikakve izglede protiv Van Aerta.

Tako je belgijski biciklist došao do 49. pobjede u karijeri i treće osvojene etape na ovogodišnjoj Vuelti, čime je učvrstio svoju poziciju vodećeg u redoslijedu za "zelenu" majicu. Pacher je zaostao tri sekunde, a treći je ciljem prošao Španjolac Marc Soler (UAE Emirates) sa zaostatkom od 2:01 minuta za Van Aertom.

Hrvatski predstavnik Fran Miholjević (Bahrain Victorius) ciljem je prošao u skupini koja je zaostala 20:40 minuta i osvojio 141. mjesto u etapi.

Glavna skupina je na cilj došla 5:31 minutu iza pobjednika etape pa u ukupnom redoslijedu nije bilo nikakvih promjena na vrhu. Ben O‘Connor i dalje ima prednost od 3:53 minute pred drugoplasiranim Slovencem Primožom Rogličem (Red Bull - BORA-hansgrohe), dok je treći Ekvadorac Richard Carapaz (EF Education - EasyPost) sa zaostatkom od 4:32 minute.

Fran Miholjević je na 115. mjestu, a njegov je zaostatak za vodećim 1 sat, 38 minuta i 22 sekunde.

U srijedu je pred biciklistima 11. etapa dužine 166,5 km po brdovitom terenu sa startom i ciljem u Padronu, a biciklisti će prći tri uspona druge kategorije i jedan treće kategorije.

Linker
08. rujan 2024 00:33