Navijači
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
RUKOMETAŠI ĆE IMATI VELIKU PODRŠKU

OVO JE UTAKMICA KOJA BI NAPUNILA I MAKSIMIR! FRANCUZE U ZAGREBU ČEKA NEVIĐENI PAKAO Najveća hrvatska dvorana ponovno će biti ispunjena do vrha!

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 22. siječanj 2018. 19:54

Ah, taj mračni predmet žudnje, baš kao u naslovu filma velikog Luisa Buñuela. Ulaznice za utakmice hrvatske reprezentacije za neke su navijače upravo to - predmet neostvarene žudnje.

U spomenutom je filmskom remek-djelu bogati sredovječni buržuj Mathieu nesretan zbog neuzvraćene ljubavi od pučanke Conchite, a u našoj je rukometnoj priči siromašni Hrvat uskraćen za mogućnost gledanja rukometne utakmice.

Nažalost, prežvakana je priča o tome da je cijena ulaznica za rukometni EP previsoka za džep prosječnoga građana kojemu bi obiteljski budžet previše trpio kada bi se odlučio makar na jedan obiteljski posjet utakmici.

Na stranu taj dio priče, on je takav kakav jest, ali veći se problem iskazao u jednom drugom segmentu - u čestoj nemogućnosti nabavljanja ulaznice čak i kad je “subjekt” platežno sposoban. Posebni se kaos bio dogodio uoči prve utakmice s Bjelorusijom kada dvorana nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, zapravo bila je poluprazna.

Šef marketinga HRS-a, Silvio Njirić, otklonio je svaku krivnju odgovornih u Rukometnom savezu, objasnivši da suparnik nije bio dovoljno atraktivan. Objasnio je to i činjenicom da na tu utakmicu nije došao veći broj ljudi koji su dobili gratis ulaznice, kao ni oni koji su u vlasništvu imali veći broj ulaznica koje su bile dio obaveznog sponzorskog kontingenta.

Zagreb, 200118.
Arena Zagreb.
Utakmica I skupine drugog kruga rukometnog EHF Europskog prvenstva 2018,
Hrvatska - Norveska.
Na fotografiji: navijaci.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX

To se, srećom, nije dogodilo i za utakmicu s Norveškom kada je sve manje-više odrađeno besprijekorno. Svi koji su u rukama imali dragocjeni papirić, iskoristili su mogućnost sudjelovanja na velikoj sportskoj fešti. Istina, u neko doba dana ulaznice se na internetu nisu mogle kupiti, a zatim ponovno jesu.

Kako se to dogodilo, određeni broj sponzorima namijenjenih ulaznica vraćen je u regularnu prodaju, čime je barem djelomično vuk ostao sit, a ovce na broju. Naravno, sve baš uvijek ne može biti savršeno. Tako će biti i protiv Francuza kad interes bude još puno veći, u što ne treba sumnjati jer ta bi utakmica napunila i Maksimir.

Oni pak koji vjeruju u Hrvatsku i spremni su izdvojiti 500 kuna za polufinale ili 1000 kuna za finale, trebaju požuriti, jer i to će uskoro biti rasprodano.

Linker
04. svibanj 2024 15:05