Privatna arhiva
PLATILA CIJENU OTKAZA

PET GODINA IGRA ZA JEDAN OD NAJUSPJEŠNIJIH KLUBOVA U EUROPI, A NIJE HRVATSKA REPREZENTATIVKA 'Bila sam malo povrijeđena, a kasnije me nitko nije zvao'

MATEA PLETIKOSIĆ Hrvatska rukometašica i članica Budućnosti već pet godina nije obukla reprezentativni dres
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. ožujak 2020. 16:11

Prije četiri godine Matea Pletikosić (21) nosila je kadetsku reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu sve do četvrtfinala. Nažalost, u borbi za polufinale protiv Dankinja ozlijedila je Matea ligamente zgloba, a Hrvatska je ostala bez srednjeg vanjskog koji je sjajno dirigirao igrom i nije prošla dalje. Danas tek možemo zaključiti da je to bio i posljednji nastup mlade Sinjanke za Hrvatsku... Ne bi sve to bilo tako čudno da Matea već pet godina nije igračica Budućnosti, jednog od najuspješnijih ženskih rukometnih klubova u Europi te aktualnog člana četvrtfinala Lige prvakinja.

Zdravstveni problemi

- Istina je, bila je to moja zadnja utakmica za Hrvatsku - kazuje nam Matea, koja je već na to kadetsko prvenstvo Europe došla kao igrač Budućnosti, koja je u to vrijeme u Podgoricu dovodila najveće rukometne talente s ovih prostora.

Kako to da više nikada niste igrali za Hrvatsku?

- Zbog te ozljede ligamenata imala sam stanku dulju od dva mjeseca. Bilo mi je teško već zbog toga, a pogodilo me i to što se nitko iz naše reprezentacije ili našeg saveza nije udostojio nazvati me, pitati kako sam, treba li mi kakva pomoć... Godinu dana kasnije dobila sam poziv za seniorsku reprezentaciju, ali sam ga odbila. Bila sam malo povrijeđena tim odnosom, a imala sam i nekih zdravstvenih problema. Nakon toga nitko me nikada više nije nazvao.

Privatna arhiva

Vjerojatno je morala “platiti cijenu” zbog toga što je odbila poziv za reprezentaciju. Međutim, prošle su tri godine, a Matea se nikad nije odrekla Hrvatske.

- Takvo što nije dolazilo u obzir. Tu sam, igram za Budućnost, zdrava sam, u dobroj formi i voljela bih pomoći Hrvatskoj, zašto ne već u ovim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo? Naravno, ako izbornik procijeni da bih mogla pomoći. Imam tek 21 godinu, a dosta sam toga već prošla u karijeri.

Kako je u Budućnosti, znamo da bi u travnju trebale igrati četvrtfinale Lige prvakinja protiv danskog Esbjerga?

- Dankinje u ekipi imaju 12 internacionalki i doista su dobre, ali mi smo u utakmicama protiv Györa pokazali da smo spremni igrati i protiv najjačih. Stoga vjerujemo da možemo preko Dankinja do Final Foura.

Ako vam koronavirus to dopusti?

- U Crnoj Gori korona još nije eskalirala, nadam se i da neće, ali priča je sve ozbiljnija, prazne se i ovdje tribine, a što će dalje biti teško je reći. Mi radimo normalno, to je jedino što možemo.

Privatna arhiva

Kakav je vaš status u ekipi, znamo da ste pričuvna opcija na srednjem vanjskom?

- U startnoj postavi je Milena Raičević kojoj je 30 godina i koja je jedna od glavnih igračica ekipe. Logično da kraj nje teško mogu u udarnu sedmorku, ali trener Dragan Adžić mi daje prilike koliko može. U zadnje vrijeme imam 15-ak minuta po utakmici. Voljela bih da je više, ali što ću?

Dugo ste već u Podgorici, kako gledate prema sljedećoj sezoni?

- Ugovor s Budućnosti završava mi na ljeto. U klubu su mi već ponudili novi ugovor, ali tražila sam malo vremena da vidim što je najbolje za mene. Ovdje mi je doista lijepo, imamo sjajnu ekipu, klub je odlično posložen, na tribinama nema ljudi kao u najboljim danima, ali zna ih biti i do 2000, što je sjajna stvar. S druge strane, svjesna sam da mi treba minutaža, da moram igrati kako bih pokazala sve što mogu i kako bih nastavila napredovati. Idem stoga odraditi sezonu do kraja pa ćemo vidjeti što dalje - zaključila je Matea Pletikosić, jedna od četiri hrvatskih rukometašica koje su još uvijek u Ligi prvakinja i najmlađa među njima.

Linker
19. travanj 2024 04:43