Zeljko Hajdinjak / CROPIX
SJAJNA STVAR

POMOĆ OD 80 MILIJUNA KUNA CEV donio "Marshallov plan" za odbojku: 'Ne želimo izgubiti entuzijazam i energiju!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. travanj 2020. 01:17

Upravni odbor Europske odbojkaške federacije (CEV) donio je "Marshallov plan" za pomoć europskoj odbojci vrijedan 11.5 milijuna eura.

Ovaj plan uključuje niz mjera i olakšica u korist CEV-ovih dionika.

"Zdravlje sportaša, trenera, navijača, dužnosnika, organizatora i svih povezanih s našim sportom ostaje u ovoj fazi naš glavni prioritet i stoga mora prevladati nad svim ostalim interesima“, rekao je predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić.

"Pomoću ovog povijesnog 'Marshallovog plana' osiguravamo da će, nakon završetka ove nametnute pauze, naša odbojkaška obitelj nastaviti s aktivnostima s još više entuzijazma i pozitivne energije," dodao je Boričić.

Na sastanku održanom u četvrtak CEV je otkazao nastavak europske sezone, kao i Superfinale Lige prvaka zakazano u Berlinu 16. svibnja. Bez obzira na to što neće moći finalizirati sezona, Odbor se složio dodijeliti više od 80% predviđenog nagradnog novca klubovima u tri Kupa.

Štoviše, CEV-a se obvezao zadržati novčane nagradu za iduću sezonu i odobrio dodatnu podršku klubovima za predstojeću sezonu.

Otkazana su i Zlatna i Srebrna liga za 2020. godinu koje su trebale biti u svibnju i lipnju.

Hrvatske odbojkašice trebale su igrati u skupini B Zlatne lige, u društvu Finske, Slovačke i branitelja naslova, Češke, dok su odbojkaši Hrvatske trebali nastupiti u Srebrnoj ligi u skupini A sa reprezentacijama Azerbajdžana i Finske.

Linker
26. travanj 2024 05:15