HINA
SPORT INVALIDA

PREDSJEDNIK HPO-A I EPC-A NA PRIJAMU KOD VLADIMIRA PUTINA 'Upoznati smo s problemima s kojima se suočavaju naši i drugi sportaši'

Na prijamu su pored Kovačića nazočili i predsjednik Međunarodne federacije za sportaše u invalidskim kolicima te s amputacijama udova (IWAS) Rudi van den Abbeele i predsjednik Ruskog paraolimpijskog odbora Vladimir Lukin.
Piše: HinaObjavljeno: 16. listopad 2019. 12:59

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin primio je u nedjelju, prigodom održavanja Međunarodnog sportskog foruma u Nižnjom Novgorodu, predsjednika Europskog paraolimpijskog odbora (EPC), ujedno i predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratka Kovačića i najavio nastavak suradnje sa Svjetskom antidopinškom organizacijom (WADA).

- Smatramo da smo svi mi velika sportska obitelj koja ima za cilj razvijanje masovnog i vrhunskog sporta, prije svega u interesu ljudi. Sport služi plemenitoj svrsi razvijanja odnosa među narodima, promicanju zdravlja stanovništva i međunarodne suradnje. To su vrlo važni i plemeniti ciljevi. Naravno, upoznati smo i s problemima s kojima se suočavaju naši i drugi sportaši. Radit ćemo uredno na njihovom rješavanju. Mislim na probleme u vezi s antidopingom. Surađivali smo i surađivat ćemo s WADA-om. Nadam se samo da će se svi ovi problemi riješiti na temelju jednakosti i u skladu s trenutnim sportskim zakonodavstvom te da nitko neće biti diskriminiran iz političkih razloga - zaključio je Putin na prijamu kojemu su pored Kovačića nazočili i predsjednik Međunarodne federacije za sportaše u invalidskim kolicima te s amputacijama udova (IWAS) Rudi van den Abbeele i predsjednik Ruskog paraolimpijskog odbora Vladimir Lukin.

Svečanost u Moskvi

U Nižnjem Novgorodu Ratko Kovačić održao je prezentaciju o praktičnim primjerima uključivanja u sport osoba s invaliditetom u Europi, a u gradu Podolski kraj Moskve u Younost Universal Sport Centeru nazočio je svečanosti obilježavanja 20 godina uspješnog djelovanja Ruske Federacije za sport osoba s tjelesnim oštećenjem.

Linker
22. travanj 2024 06:08