Davor Pongracic / CROPIX / CROPIX
PROBLEMI UOČI KVALIFIKACIJA ZA OI

PROBLEMI ZA ALEKSANDRA PETROVIĆA Radošević se ozlijedio, Hamilton prema NBA-u

Piše: HinaObjavljeno: 15. lipanj 2016. 17:48

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović, koji se s momčadi nalazi na pripremama za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Svetom Martinu, objavio je u utorak da ne može računati na Leona Radoševića zbog ozljede, a ni na Justina Hamiltona.

Leon Radošević je ozlijedio skočni zglob u zadnjoj utakmici njemačkog prvenstva, ali nije poznato o koliko teškoj ozljedi se radi. Inače, ta se ozljeda kod njega ponavlja zadnjih nekoliko godina, svaki put kada je pozvan da nastupi za hrvatsku reprezentaciju.

- Tijekom sutrašnjeg dana Radošević ima preglede kod dr. Bojanića i dr. Martinca na kojem će se utvrditi kakva je situacija, no nisam preveliki optimist po pitanju toga - kazao je Petrović o Radoševićevoj ozljedi. Pritom je dodao da je poziv već upućen Darku Planiniću koji će se sutra priključiti treninizima u Sv. Martinu.

Otpao je i Justin Hamilton koji je dobio ugovor s NBA.

- Ono što me iznenadilo, naravno odlično za njega, da je Hamilton dobio višegodišnji ugovor s NBA-om, tako da do 7. srpnja, kada mu je potpis ugovora, mora biti potpuno zdrav, a kako ne bi riskirao veliki ugovor, ne možemo računati na njega za nadolazeći kvalifikacijski turnir za OI - dodao je Petrović. Za sada nema informacija s kojim je to NBA klubom Hamilton potpisao ugovor.

Hrvatska seniorska reprezentacija do 18. lipnja odrađuje pripreme u Sv. Martinu, a kvalifkacijski turnir za OI u Rio de Janieru igra se od 4. do 10. srpnja u Torinu. Hrvatska je u skupini s Italijom i Tunisom. Prve dvije reprezentacije iz skupine igrat će s dvije najbolje reprezentacije iz skupine u kojoj su Grčka, Iran i Meksiko. Samo pobjednik kvalifikacija ide na OI.

Linker
18. travanj 2024 17:41