REUTERS
PRIJATELJSKE UTAKMICE

PROKOP NA KAUBOJE U ZAGREBU I HANNOVERU IDE S NAJBOLJIM ŠTO IMA 'Veselim se ovoj momčadi i tjednu koji ćemo provesti skupa'

Izbornici muške i ženske reprezentacije Njemačke objavili su popise za predstojeće utakmice protiv hrvtskih reprezentacija 23. i 26. listopada.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 15. listopad 2019. 12:32

Nakon što je u četvrtak izbornik Lino Červar objavio širi popis od 26 imena koja bi mogla konkurirati za prijateljske susrete protiv Njemačke 23. i 26. listopada u Zagrebu i Hannoveru, isto je upravo u Hannoveru napravio i njemački izbornik Christian Prokop koji je za ovu akciju pozvao 17 igrača.

Popis je jak, većinom su to provjerena imena od kojih su mnogi igrali i na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, a problem predstavljaju tek ozljede Tima Sutona, Martina Strobela, Mariana Michalczika i Simona Ernsta, iako bi tek prvi spomenuti trebao biti konkurent za Europsko prvenstvo u siječnju.

Osim spomenutih, ovo okupljanje preskaču i desna krila Patrick Grötzki te Matthias Müsche, a njih će zamijeniti Tobias Reichmann i ovogodišnje osvježenje u dresu Hannovera Timo Kastening.

Jedini koji je na popisu, a vjerojatno neće biti u planovima za EP je srednji vanjski Luca Witzke iz Leipziga. Uz sve navedene, Dario Quenstedt je na golmanskoj poziciji dobio prednost nad Silvijom Heinevetterom.

Iskorištene prilike

- Dario je dobro iskoristio svoje prilike u Kielu i zaradio je poziv - kazao je Prokop pa rekao ponešto o nadolazećem okupljanju reprezentacije.

- Veselim se ovoj momčadi i tjednu koji ćemo provesti skupa. Ovo je važan dio priprema za EP u siječnju. Pozivi za ove dečke na popisu su važni, ali vrata su još uvijek otvorena u oba smjera.

Nijemci su predstavili i plan rada prije puta u Trondheim na EP gdje će igrati protiv Nizozemske, Španjolske i Latvije. Pripreme počinju 2. siječnja, a dva, odnosno četiri dana nakon igrat će pripremne dvoboje protiv Austrije i Islanda.

PROKOPOVIH 17
Vratari: Andreas Wolff (Kielce), Dario Quenstedt (Kiel)
Lijeva krila: Uwe Gensheimer (RN Löwen), Marcel Schiller (Göppingen)
Lijevi vanjski: Fabian Böhm (Hannover-Burgdorf), Julius Kühn (Melsungen)
Srednji vanjski: Paul Drux (Füchse Berlin), Fabian Wiede (Füchse Berlin), Luca Witzke (Leipzig)
Desni vanjski: Kai Häfner (Melsungen), Franz Semper (Leipzig)
Desna krila: Timo Kastening (Hannover-Burgdorf), Tobias Reichmann (Melsungen)
Pivoti: Jannik Kohlbacher (RN Löwen), Patrick Wiencek (Kiel), Hendrik Pekeler (Kiel), Johannes Golla (Flensburg)

Osim muške reprezentacije, i njemačka ženska nacionalna vrsta je u ponedjeljak objavila popis igračica koji konkurira za susrete protiv Hrvatske u Zagrebu i Hannoveru (23. i 26. listopad).

Ove dvije reprezentacije susrele su se u kvalifikacijama za SP koji se krajem godine održava u Japanu, a Njemice su slavile pa će im ovo poslužiti kao priprema za svjetsku smotru koju počinju susretom protiv Brazila 30. studenoga.

U kvalifikacijama za EP 2020. uvjerljivo su slavile protiv Bjelorusije i Kosova, a komotnu situaciju imaju i izabranice Nenada Šoštarića koje su bolje bile od Islanda i Turske.

Njemački izbornik Henk Gröner za ovu je akciju pozvao sve najbolje što ima, a u sastav su se nakon ozljeda i dužih izbivanja iz reprezentacije vratile Kim Braun, Jennifer Rode, Amelie Berger i Maren Weigel.

- Hrvatska nam je bila protivnik u kvalifikacijama za SP i zahtijevala je naše najbolje moguće izdanje kako bismo prošli dalje. Dvije utakmice ovaj mjesec bit će nam dobra priprema za SP, posebno ona u Hannoveru gdje će susret pred 10.000 gledatelja biti dobra prilika pokazati rukomet na najvišoj razini - kazao je njemački izbornik.

GRÖNEROVIH 18
Vratarke: Dinah Eckerle (Bietigheim), Isabell Roch (Dortmund)
Lijeva krila: Ina Großmann (Thüringer), Kim Braun (Bietigheim)
Lijeve vanjske: Emily Bölk (Thüringer)
Srednje vanjske: Alina Grijseels (Dortmund), Kim Naidzinavicius (Bietigheim), Mia Zschocke (Bayer 04 Leverkusen)
Desne vanjske: Maren Weigel (Metzingen), Alicia Stolle (Thüringer), Jennifer Rode (Bayer 04 Leverkusen)
Desna krila: Marlene Zapf (Metzingen), Amelie Berger (Bietigheim), Jenny Behrend (Oldenburg)
Pivoti: Meike Schmelzer (Thüringer), Julia Behnke (Rostov Don), Antje Lauenroth (Bietigheim), Luisa Schulze (Bietigheim)

Linker
30. travanj 2024 04:15