Getty Images
KOMENTIRAO FRANCUZE

PROSLAVLJENI HRVATSKI RUKOMETAŠ BEZ DLAKE NA JEZIKU 'Kao što igrači završavaju karijere, tako nešto bi se trebalo dogoditi i na drugim razinama'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 24. siječanj 2019. 11:09

Naša obrana je dobila utakmicu, jer da nije bilo par laganih golova kao što su Mandićevi iz kontri, onda bismo se mučili šest na šest i pitanje je kako bi susret završio - prokomentirao je Nikša Kaleb za Slobodnu Dalmaciju pobjedu naših rukometaša protiv aktualnih svjetskih prvaka Francuza.

Francuzima su misli zasigurno bile već u polufinalu, a nama da spasimo obraz. Oni su svoj dio posla napravili ranije, što smo mi nismo napravili protiv Brazila.

No, ako Francuzi nisu bili sasvim koncentrirani na utakmicu s Hrvatskom, to ne znači da nisu igrali maksimalno, pokušali su pobijediti, ali je naša obrana bila jako dobra. Posebno je Duvnjak odigrao savršeno u obrani, uz potporu Mandića, Muse, Vrankovića.

Kao navijač sam frustriran što Šego dobiva nagradu za igrača utakmice u pobjedi nad svjetskim prvacima Francuzima, a taj isti Šego je protiv Brazila tako reći više bio na klupi nego na golu, jer smo velik dio utakmice igrali sa sedam igrača u polju.

Ispunjen isticani cilj

S ovakvim pristupom kakvog smo imali sinoć protiv Francuske, što bismo tek učinili Brazilu, čiji su igrači poslije izjavljivali kako su pobijedili velikane. U našoj normalnoj igri, mi protiv njih možemo povesti s pet-šest razlike, nakon toga bi se oni predali.

U konačnici je ovo prvenstvo za našu reprezentaciju pozitivno, jer cilj koji se isticao uoči odlaska u Njemačku je ispunjen.

Izborili smo kvalifikacije za Olimpijske igre, ali smatram da imamo kvalitetu za borbu za medalje.

Tražiti od ovakve momčadi ‘samo’ da izbori te kvalifikacije je po meni podcjenjivanje. Ako izborimo peto mjesto, to će biti isti plasman kao i prije godinu dana na Euru u Hrvatskoj, mislim da imamo kvalitetu za više od toga.

Ostaje dobitak Šipića i Mandića

Kad se poslije prvenstva bude podvlačila crta, svakako nam ostaje dobitak Šipića i Mandića, Šege kojem je prijašnjih godina nanesena nepravda što nije bio u reprezentaciji. U pozitivni dio spada i Vranković, on svojom borbenošću podiže obranu.

Nažalost, u napadu ima samo jednu fintu. Uz mlade igrače, imamo Duvnjaka i Horvata koji bi još par godina trebali biti jedni od nositelja reprezentacije. Što se tiče igrača, njima kapa dolje za sve na ovom prvenstvu, oni su svoj dio posla napravili.

No, kao što igrači pritisnuti ozljedama ili godinama završavaju karijere, tako nešto bi se nakon prvenstva trebalo dogoditi i na drugim razinama.

Ne bih precizirao na koga točno mislim, neka ostane na ovome pa neka se oni misle.

Veliko finale u nedjelju u 17.30

Svjetsko rukometno prvenstvo je pri kraju, a sada slijedi ono najslađe - utakmice za medalje na rasporedu su u nedjelju. Od 14.30 će Francuska i Njemačka igrati za broncu, dok će Danska i Norveška od 17.30 sati igrati finale.

Završnica:

25. siječnja u 17.30 Danska - Francuska 38:30

u 20.30 Njemačka - Norveška 25:31

26. siječnja - 17.30, Španjolska - Egipat 36:31

26. siječnja - 20.30 Hrvatska - Švedska 34:28

27. siječnja - 14.30 utakmica za 3. mjesto (Herning)

27. siječnja - FINALE u 17.30 (Herning)

Linker
02. svibanj 2024 09:49