Ana Debelić
 AFP
Veliko priznanje

Ana Debelić u All-Star ekipi Europskog prvenstva! Fantastična Rabljanka odigrala je turnir života

Hrvatska kružna napadačica ušla je u najbolju ekipu Eura i to sasvim zasluženo
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. prosinac 2020. 13:05

Imali smo dvije Hrvatice u idealnoj postavi drugog kruga Europskog prvenstva u Danskoj, a u All-star ekipu natjecanja izabrana je samo jedna od njih. Vratarka Tea Pijević otpala je iz konkurencije, a svoje mjesto među najboljima zaslužila je naša kružna napadačica Ana Debelić koja je odigrala cijeli turnir na visokoj razini, i u napadu, ali i u obrani.

Ani je 26 godina te je ljetos Podravku Vegetu zamijenila ruskom Astrahanočkom, prije toga je ova stasita Rabljanka nastupala za zagrebačku Lokomotivu i riječki Zamet. Veliko je ovo priznanje za nju, ujedno i potvrda visoke kvalitete koja bi joj u budućnosti mogla omogućiti i velik transfer u neke od najboljih europskih klubova.

U All-Star ekipu Eura u Danskoj izabrane su i vratarka Sandra Toft (Danska), lijevo krilo Camilla Herrem (Norveška), desno krilo Jovanka Radičević (Crna Gora), lijeva vanjska Vladlena Bobrovnikova (Rusija), srednja vanjska Stine Oftedal (Norveška) te desna vanjska Nora Mork (Norveška).

Najbolja obrambena igračica je Line Haugsted iz Danske, dok je za MVP prvenstva izabrana Estelle Nze Minko koja je do finala postigla 25 pogodaka u 250 odigranih minuta.

All-Star ekipu Eura birali su navijači i stručni žiri EHF-a. Uz Debelić i Pijević, nominirane su bile i Larissa Kalaus kao lijeva vanjska, Valentina Blažević kao srednja vanjska te Ćamila Mičijević kao obrambena igračica.

Linker
15. travanj 2024 14:00