Ruski mladi rukometaši
 INSTAGRAM SCREENSHOT
PRIJETI IM ZATVOR

‘Bijesan sam, ovo je strašna izdaja!‘ Namjestili utakmicu u Hrvatskoj pa sve priznali na poligrafu!?

Rusi su na Euru u Hrvatskoj izgubili sedam od osam utakmica, a Austrija ih je porazila sa 17 razlike
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2021. 14:38

Nikako sport i Rusija na zajedničku zelenu granu. Zbog dopinga njihovi sportaši na velikim natjecanjima ne mogu nastupati pod svojom zastavom, već pod onom ruskog olimpijskog odbora, a svako malo na površinu ispliva neki novi skandalozni detalj.

Što su sad napravili? Pa eto, čini se da su - namještali utakmice, i to kod nas, u Hrvatskoj. Na nedavno održanom Euru za mlade rukometaše, one do 19 godina, vjerovali ili ne, Rusi su izgubili sedam od osam utakmica. Velika rukometna sila koja je dala igrače poput Lavrova, Dušebajeva, Torgovanova... si to ne može dopustiti, ili ipak može... Dakle, Rusija je izgubila i tri utakmice u skupini i još dodatne četiri u razigravanju za plasman... Već tu nešto opako smrdi...

Ajde, neka i nisu namještali to sve skupa, ali od Austrije izgubiti 36:19? Podsjetimo, radi se o mlađem uzrastu, ne bi tu smjelo biti ljutnje na izbornika, međusobnih krivih pogleda ili nekih loših odnosa. Mladići su to, bilo je ljeto, a i treba udariti temelje za neke buduće dobre naraštaje ruskog rukometa.

No, Ruski rukometni savez uistinu jest suspendirao, i to čak osmoricu mladih rukometaša koji su branili boje svoje zemlje na Euru u Hrvatskoj. Dmitri Kandubin, Aleksander Morozov, Nikita Gogoljev, Dimitri Frolov, Danil Dmitriev, Maksim Naidunov, Maksim Jermolin i Georgi Kirilenko redom su priznali svoju umješanost u, inkriminirajuće radnje i na poligrafu, pa im je do daljnjeg zabranjen nastup i za reprezentacije, ali i za svoje klubove u Rusiji, prenosi ruski Sport-exspress.

- Dokazi do kojih smo došli baš su me razbjesnili, ruke su mi se odsjekle kad sam ih vidio, a istovremeno sam duboko razočaran s našim mladim igračima. Ovo je strašna izdaja - rekao je predsjednik Saveza Sergej Šiškarjev.

Glede poraza od Austrije (19:36), Rusi su baš protiv Austrijanaca odigrali svoju posljednju, osmu utakmicu na turniru, onu za pretposljednje, 15. mjesto i to dobili s 31:24. No, dokaže li se i pred sudom da su krivi, prijeti im čak do sedam godina zatvora.

Linker
01. svibanj 2024 05:09