Proslava navijača i igrača Kielcea

 SASCHA SCHUERMANN/AFP/PROFIMEDIA
SENZACIONALAN TRANSFER

Bivši prvak Europe i jedan od najboljih klubova svijeta doveo mladog Hrvata: ‘Ovo je čaroban osjećaj‘

U zadnjih nekoliko godina igrao je u Švedskoj, a novi ugovor je potpisao na pet godina
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. veljača 2022. 18:00

Bivši prvak Europe Kielce je u siječnju doveo hrvatskog vratara Sandra Meštrića iz slovenske lige, a sada su mu odlučili priključiti još jednog mladog sunarodnjaka. Novi član poljskog velikana je 19-godišnji lijevi vanjski Noa Zubac.

Noa je sin bivšeg rukometaša Ivice, a prve je korake napravio u Rudaru iz Labina. U zadnjih nekoliko godine igrao je u Švedskoj i nastupao za mlađe kategorije švedske rukometne reprezentacije. S Kielceom je potpisao na pet godina, a ugovor kreće od iduće sezone. Poljaci će ga pak odmah poslati na posudbu.

"Ovo je nevjerojatan osjećaj. Sve se dogodilo jako brzo i stvarno je čaroban osjećaj. Drago mi je da je moj potencijal prepoznat i da ću imati priliku raditi na sebi u tako elikom klubu", rekao je Zubac nakon potpisa.

Zubac dolazi iz Karre, kluba koji je veliki rasadnik talenata, ali Šveđani pišu kako nitko nije napravio toliki iskorak kao Noa Zubac. U Kielceu će ga pak dočekati i Igor Karačić i Halil Jaganjac koji će prvo, kao i Noa, na posudbu. Meštrić će se ekipi priključiti od 2023. godine.

Linker
19. travanj 2024 07:58