ATTILA KISBENEDEK Afp
NEMOGUĆE PRVENSTVO

Danski izbornik ogorčen: ‘Ovo više ne može ovako, svi ćemo poludjeti! Nadam se da je ovo kraj‘

‘Ovaj mjesec je bio najduži mjesec u mom životu. Svima nam je u sobama bilo dosadno‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. siječanj 2022. 10:42

Mnogi su u Hrvatskoj sasuli 'drvlje i kamenje' na izbornika Hrvoja Horvata zbog nastupa hrvatske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj. Zamjerali su mu puno toga, od odabira igrača pa do taktike, ali malo tko je povukao ručnu i rekao ''sve OK, bilo je propusta, no uzmimo u obzir i objektivne okolnosti''.

A nedavno završeni Euro nikome nije bio lagan, pa čak ni onima kojima je koronavirus stvorio minimalne probleme. Hrvatska reprezentacija bila je, nažalost, žarište korone, izvrtio se nevjerojatan broj igrača, te je Hrvatska u cijelom tom cirkusu još i pristojno izgledala. Osim, naravno, protiv Crne Gore...

Izuzetno teško bilo je raditi u tim uvjetima. Horvatu i hrvatskim rukometašima vjerojatno i najteže, ali ni drugima nije bilo lako. Dovoljno je poslušati riječi velikog danskog stručnjaka Nikolaja Jacobsena.

- Ovaj turnir je bio vrhunac, bili smo potpuno ograničeni. Nismo smjeli nikud iz hotelskih soba, poludjeli smo u hotelu. A u prvom hotelu u kojem smo bili na ovom prvenstvu nismo uopće bili izolirani od ostatka gostiju. Morali smo sami brinuti o svemu, pa i o onome što ne bi trebao biti naš posao. Ovaj mjesec je bio najduži mjesec u mom životu. Kad nije bilo utakmica i treninga, svima nam je u sobama bilo toliko dosadno, ništa nam nije bilo dozvoljeno – požalio se Jacobsen.

image
FERENC ISZA Afp

Što bi čovjek tek rekao da je, poput Horvata, morao na dnevnoj bazi mijenjati igrače zbog zaraze koronom... Izrazio je nadu da se ovakvo što više neće ponoviti, iako, poznavajući metode i prioritete EHF-a i IHF-a, ne bismo baš bili previše sigurni...

- Za dobro svih reprezentacija, igrača i navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo. Inače ćemo svi poludjeti, ovako više ne može. Ja sam ponosan na nas, Francuze, i na rukomet kao sport, što smo uspjeli ovo izgurati u nemogućim uvjetima.

Trofejni izbornik osvojio je s Dancima dva svjetska i jedan olimpijski naslov, sad ima i europsku broncu.

- Ove godine proveli smo zajedno četiri mjeseca u uvjetima koji su bili nevjerojatno teški, a osvojili smo tri medalje. Bronca s Eura mi puno znači, no srebro s Olimpijskih igara u Tokiju mi je draže, a podrazumijeva se da mi je najdraže zlato iz Egipta – zaključio je Nikolaj Jacobsen.

Linker
17. travanj 2024 11:11