DAMIR KRAJAC/CROPIX
NAPETA UTAKMICA

Dramatična završnica u Areni! PPD Zagreb prekinuo crni niz, ali i propustio upisati pobjedu

Hrvatska momčad sjajno je otvorila utakmicu, no nedostajalo je sreće i koncentracije u završnici
Piše: HinaObjavljeno: 29. rujan 2021. 22:51

Rukometaši PPD Zagreba zaustavili su crni niz od 17 poraza u Ligi prvaka, ali nisu uspjeli pobijediti norveški Elverum, odigravši u zagrebačkoj Areni 27-27 (14-11) u utakmici 3. kola A skupine ovosezonskog elitnog europskog klupskog natjecanja.

Ivan Čupić je sa sedam pogodaka, od kojih je šest bilo iz sedmeraca, predvodio strijelce PPD Zagreba. Po pet golova postigli su David Mandić i Mađar Csaba Leimeter, a četiri puta je mrežu pogodio Sandro Obranović. Dino Slavić je sakupio osam obrana.

Kod gostiju su po pet pogodaka postigli Tobias Grondahl, Mađar Dominik Mathe i Sindre Heldal. Vratar Emil Imsgard je imao sedam obrana.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

PPD Zagreb je odlično otvorio utakmicu i već u 11. minuti imao pet pogodaka prednosti (7-2). Nerješiva enigma u tom razdoblju za obranu norveške momčadi bio je mađarski internacionalac Csaba Leimeter koji je postigao četiri pogotka.

U 19. minuti, nakon što je Ivan Čupić realizirao sedmerac, hrvatski prvak je imao šest golova više (11-5) u odnosu na suparnike i činilo se da je PPD Zagreb na najboljem putu prema prekidanju crnog niza u utakmicama Lige prvaka u kojoj su 'zagrebaši' izgubili 17 utakmica zaredom, a posljednju pobjedu ostvarili još u veljači 2020.

Ipak, Norvežani su serijom 4-0 u 26. minuti stigli na samo dva gola zaostatka (11-9). David Mandić je s dva pogotka zadržao PPD Zagreb na tri pogotka prednosti na kraju prvog poluvremena (14-11).

No, ono što su pokazali u završnici prvog dijela, igrači Elveruma nastavili su pokazivati i u drugom dijelu. Zagrebova obrana nije bila dovoljno čvrsta i agresivna, što su gosti ponajviše koristili u igri "7 na 6", kad su se 'kockali' s taktikom izvlačenja vratara iz igre.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Zagreb je do 40. minute uspio održavati tri pogotka prednosti, ali onda je uslijedila gostujuća serija od tri gola kojom je Elverum prvi put na utakmici izjednačio (20-20). U 46. minuti norveška momčad je prvi put povela (21-22), što je ponukalo Ivicu Obrvana na pozivanje minute odmora.

Rezultat su bila dva pogotka PPD Zagreba kojima je hrvatski prvak opet došao do prednosti (23-22). U igri 'gol za gol' do kraja utakmice, hrvatski prvak je došao u priliku za prvu pobjedu u Ligi prvaka nakon 19 mjeseci i 17 uzastopnih poraza.

'Zagrebaši' su 19 sekundi prije kraja, kod 27-27, došli do igrača više. No, u tom vremenu nisu uspjeli organizirati smislenu akciju kojom bi iskoristili stečenu prednost, jer su Norvežani agresivnom obranom to uspjeli spriječiti. Šut Luke Lovre Klarice pod prekršajem s 9 m i pokušaj Sandra Obranovića iz dosuđenog deveterca na isteku vremena nisu završili u mreži pa je svakoj momčadi pripao jedan bod.

S njim je PPD Zagreb skočio s dna ljestvice na predzadnje, sedmo mjesto u skupini A, ostavljajući iza sebe bjeloruski Meškov Brest. Elverum je s dva boda na petoj poziciji.

PPD Zagreb će sljedeći nastup u Ligi prvaka imati 13. listopada, kad će gostovati kod njemačkog Kiela.

Linker
26. travanj 2024 17:30