PPD Zagreb - Elverum.
 
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
LIGA PRVAKA

Elverum još jednom prebrz i premoćan za PPD Zagreb: Hrvatski prvak nastavlja mučenje u Europi

Elverum je s 30:25 pobijedio PPD Zagreb u Ligi prvaka i prikovao ga za sedmo mjesto
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. listopad 2021. 21:01

Elverum je u dvije utakmice pokazao da je bolji od Zagreba. Poraženi su naši prvaci u Norveškoj lako i s porazom se udaljili od europskih ambicija ove sezone. Ne ide to... Puno toga fali, a to puno Europa nemilosrdno kažnjava. No, treba analizirati zašto je Eleverum bolji, a na papiru nema bolje igrače od Zagreba. No, definitivno izgleda bolje, to je svima jasno i vidi se po rezultatu u konačnici.

Jako bitna je bila utakmica za zagrebaše u Norveškoj. Elverum je prije nje bježao tri boda na tablici, tako da je poraz značio gotovo i kraj nade su stizanje do kraja natjecanja u skupini. U tim se vratio Srna, ali obrana Zagreba nije imala šanse protiv prebrzih Norvežana. Lako su dolazili na čiste šuteve igrači Elveruma, lako su koristili svaku pogrešku Zagreba u napadu i lako nakon prvog dijela vodili pet golova razlike, što je već značilo 'priču pred kraj'.

Zagreb je za tu igru bio jednostavno spor. Nije bilo lakih golova, jer nije bilo obrane koja bi to napravila i vratara koji bi mogli u tome pomoći. Što su igrali, igrali su na postavljenu obranu Norvežana, a tako je najteže, jer jednostavno prisiljen si na pogrešku. A događalo se da nakon zabijenog gola prime gol za samo 5 sekundi, jer jednostavno se nisu stigli izmijeniti obrana – napad. Srećom, pa je Vistorop imao dobru večer i stvari držao pod kontrolom, ali kada se krenulo s promašivanjem zicera tu je bio početak kraja.

image
Ivan Ćupić
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Prvo je otvorio Musa, pa se nadodao Obranović, pa je Čupić nastavio, pa tome dodao promašeni penal i još dva zicera, pa Mandić i to se jednostavno više protiv Norvežana nije moglo braniti. Emil Imsgaard kojeg trenira legendarni Mats Olsson ponovo je bio junak kao u Szegedu prije nekoliko dana kada su pobijedili Mađare. Kada je ušao u seriju, Zagreb je potonuo, a njegova momčad poletjela. Igrati golza gol možeš kada imaš dobru obranu i raspoložene vratare, a Zagreb to u prvih 30 minuta utakmice u Elverumu nije imao.

Pokušao je Obrvan s promjenom, na gol poslao mladog Mandića, u obrani sa Srnom tražio agresivnost, u napadu je sa Šipićem pokušao olakšati muke s realizacijom, ali ništa od toga nije upalilo i Zagreb se nagnuo pred potonuće već nakon 30 minuta utakmice. Norvežani su samo igrali svoje, brza lopta, bez kontakta i šut kad god se može u napadu, a u obrani čvsto, podebljavši sredinu u kojoj je Solstad uz Hedberga bio teška zadaća za napadače Zagreba. Sa pet promašinih zicera i penalom, na poluvremenu i nije moglo biti bolje od -5, budimo realni.

Nastavio je Zagreb promašivati i gubiti lopte u nastavku i Norvežani su se u pravom smislu riječi razigrali, podigli publiku na noge. Obrvan je na -7 zvao time-out, no malo se tu moglo promijeniti.

Zagreb se stabilizirao, ali nije se uspio približiti Elverumu, jer previše je to bilo grešaka da bi se na toj razini moglo napraviti bilo što ozbiljno. No, ovaj puta su izbjegli teži poraz i to je jedina stvar koja je zvučala pozitivno na kraju norveške priče. Dobro je bilo vidjeti raspoloženog Ćavara, agresivniju obranu, z nju boljeg Slavića, ali sve skupa je to bilo premalo za nadu da bi nešto uspjeli u Elverumu.

Elverum ima 6 bodova, Zagreb je na 1 i taj lov je po svemu sudeći u srijedu završen, makar do kraja ima jako puno.


LIGA PRVAKA 5. kolo: Szegedu bod u Kielu

U srijedu je odigrano pet od osam utakmica 5. kola Lige prvaka. U Zagrebovoj skupini Aalborg je uzvratio Vardaru, a Szeged je uzeo bod u Kielu sa dva gola Šoštarića u samom finišu.

U skupini B Kielce uvjerljivo protiv Porta i prvo na tablici uoči današnjeg derbija Barce i PSG-a.

SKUPINA A: Kiel – Szeged 32:32 (Pekeler 7, Duvnjak 1/Šoštarić 5, Alilović 4 obrane), Aalborg – Vardar 33:29 (Palmarsson 8/Dibirov 9, Gadža 3), Elverum – PPD Zagreb 30:25; 20.45 Montpellier – Meškov,

Poredak: Aalborg 8 (+21), Kiel 7 (+9), Szeged 6 (+8),Elverum 6 (+4), Montpellier 5 (+5), Vardar 5 (-7), PPD Zagreb 1 (-32), Meškov 0 (-15),

SKUPINA B: Kielce – Porto 39:33 (Gudjonsson 10, Karačić 4/Slišković 7), (četvrtak) 18.45 Vesprem – Flensburg, Motor – Dinamo, 20.45 Barca – PSG.

Poredak: Kielce 8 (+15), Barcelona 6 (+18), Veszprem 6 (+8), PSG 5 (+16), Porto 4 (-7), Porto 4 (-8), Dinamo 2 (-10), Motor 2 (-17), Flensburg 1 (-13). (drp)

Linker
25. travanj 2024 14:42