MOHAMED ABD EL GHANY Afp
DANSKI MEDIJI

Evo kako su Danci vidjeli veliku pobjedu protiv Hrvatske: ‘Ponosna nacija doživjela je potpuno poniženje‘

Danska će u četvrtfinalu igrati protiv Egipta, dok će Katar na noge Šveđanima
Piše: SNObjavljeno: 26. siječanj 2021. 09:24

Rukometna reprezentacija ostala je bez četvrtfinala svjetskog prvenstva u Egiptu nakon što je posljednjem susretu upisala težak poraz od Danske sa 26-38.Nakon što je neočekivano izgubila od Argentine, hrvatska reprezentacija se našla u teškoj situaciji.

Tračak nade se pojavio nakon što je Katar pobijedio Argentinu (26-25) i "Kauboje" ostavio u igri za prolaz. Računica je bila jasna, pobjeda protiv aktualnih svjetskih prvaka osiguravala je prolaz, ali to se nije dogodilo.

Upravo suprotno, Danska je Hrvatskoj nanijela jedan od najtežih poraza u povijesti našeg rukometa. Kauboji su koliko toliko držali korak s Dancima na poluvremenu, ali u nastavku je sve otišlo u krivom smjeru. Hrvatska se raspala i bilo je samo pitanje s koliko će razlike Danci slaviti. Na koncu je završilo 26-38.

Bila je to prava demontracija sile od strane danske reprezentacije, a nakon utakmice o svemu su se raspisali i tamošnji mediji, pa je tako tabloid Ekstrabladet donio tekst s naslovom 'Danska ponizila Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu', a za igrača utakmice izabran je Mads Mensah Larsen.

Također napominju kako je Hrvatskoj za prolaz igrala isključivo pobjeda, ali da su njihovi igrači 'balkanske umjetnike sveli na skupinu bezvoljnih čunjeva'.

S druge strane Politiken je bio još brutalniji gdje naslovnicu krasi naslov - Poniženje! Danska odličnom utakmicom razotkrila očajne Hrvate. Dok u izvještaju utakmice stoji da 'su Hrvati sanjali četvrtfinale SP-a, ali umjesto toga je ponosna nacija doživjela potpuno poniženje.

Danska će u četvrtfinalu igrati protiv Egipta, dok će Katar na noge Šveđanima. U preostala dva četvrtfinala sastaju se Španjolska i Norveška, te Francuska - Mađarska.

Linker
25. travanj 2024 20:25