ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
IZBORNIK JE ZADOVOLJAN

‘Horvat i Šego? Da, ali pohvale zaslužuje još jedan igrač! To bi nam moglo biti ključno...‘

Nakon nove pobjede hrvatskih reprezentativaca u stožeru Kauboja atmosfera je sve bolja.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2021. 19:44

Hrvatska rukometna reprezentacija sjajno je otvorila drugi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. U Kairu su izabranici Line Červara nadigrali Bahrein rezultatom 28:18. Nakon utakmice sam je izbornik bio vidno zadovoljan nastupom svojih pulena, a najavio je i daljnje obveze koje ih čekaju....

- Odigrali smo jako dobro. Angažiranost je bila sjajna. U prvih 20 mintua vidjeli smo da će biti dobro. Bahrein je imao problem probiti našu zonu. Imali smo dubinu i agresivnost u obrani, otjerali smo protivnika unatrag. Brzo smo, s druge strane, rješavali posao u napadu. Onda smo, nakon tih prvih 20 minuta promijenili obranu pa smo malo i pali u koncentraciji. Mislili smo da je utakmica gotova, a nije bila. No, u prvom dijelu mogli smo voditi i više, tih plus pet nije bilo realno...

U nastavku smo se digli u oba pravca i došli na konačnih deset pogodaka viška...

- Iako smo neke igrače poput Duvnjaka i Mamića ciljano odmarali, možemo biti zadovoljni drugim dijelom. Sada nam predstoji Argentina, bitan, jako bitan susret koji nam pobjedom garantira četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Moramo se na to fokusirati, idemo mic po mic - rekao je Červar.

Profitirat će Hrvatska iz ove utakmice. Neki igrači su odmarani, a opet se igralo dobro...

- I još smo uspjeli uvježbavati obranu s mlađim igračima. To će biti važno za Argentinu. Gledao sam ih, ozbiljna su reprezentacija, imaju vrlo dobrih igrača, kompletna su ekipa sa sjajnim trenerom. Spremat ćemo se već od večeras. Moramo ostati skromni, samo velikim angažmanom možemo doseći rezultat.

Za kraj, pohvale. Zaslužili su ih svi, ne samo igrač utakmice po izboru IHF-a, Marin Šego, ili Zlatko Horvat...

. Ja bih izdvojio i Pešića. Ušao je desetak minuta do kraja i obranio dosta toga, bio je jednako fokusiran. Nadopunjavaju se njih dvojica, a to bi nam moglo biti ključno u nastavku natjecanja - poentirao je hrvatski izbornik.

Linker
26. travanj 2024 13:32