LISELOTTE SABROE Afp
SVE JE IZNENADIO

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena prekinuo karijeru, ide na odmor nakon razgovora s liječnicima

‘Po povratku sa Svjetskog prvenstva pokazalo se da je čaša puna, napravili smo jedini pravi izbor‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 08. veljača 2023. 17:07

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena Mikkel Hansen povlači se iz rukometa na neodređeno vrijeme, potvrdio je njegov klub Aalborg. Danski reprezentativac, koji je u siječnju treći put u nizu postao prvak svijeta, odlučio se povući iz rukometa na neko vrijeme nakon razgovora s liječnicima.

- U dogovoru s užom obitelji, liječnicima i rukometnim klubom iz Aalborga, Mikkel Hansen se danas javio sa simptomima stresa. To dolazi kao reakcija na izuzetno tešku godinu za Mikkela - rekao je direktor Aalborga Jan Larsen, pa dodao:

- Bila je to naporna godina za Mikkela, s prvim krvnim ugruškom koji mu se dogodio u proljeće 2022., preseljenjem s obitelji u Dansku poslije deset sjajnih godina vani, kao i ogromnom potražnjom i fokusom na njega tijekom cijele jeseni nakon dolaska u Aalborg te na kraju Svjetskim prvenstvom 2023.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Larsen kaže da je Hansenov prekid karijere bio jedini ispravni izbor.

- Po povratku sa Svjetskog prvenstva pokazalo se da je čaša puna, a zajedno smo napravili jedini pravi izbor, gdje je u potpunosti fokus na tome da Mikkel dobije potrebno vrijeme i stručnu podršku za oporavak. Trenutno nema više informacija o situaciji Mikkela Hansena i molimo medije i druge da daju Hansenu i obitelji neophodan mir te da se suzdrže od kontakta s njima.

Hansen je za reprezentaciju Danske odigrao 252 utakmice i zabio 1302 gola, vlasnik je olimpijskog zlata i srebra, a na svjetskim prvenstvima dodao je još pet medalji - dvije srebrnog i tri zlatnog sjaja. Na europskoj smotri osvojio je sve tri medalje. U klupskoj karijeri nastupao je za GOG Handbold, Barcelonu, AG Kobenhavn, PSG i Aalborg.

Linker
22. ožujak 2024 18:38