ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
DERBI U KOPRIVNICI

Lokosice zadale težak poraz Podravki Vegeti i stavile jednu ruku na pehar prvakinja

‘Teško je nešto pametno reći poslije ovakve utakmice‘, shrvan je bio trener Hrupec
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. listopad 2021. 23:27

PODRAVKA VEGETA - LOKOMOTIVA 17:25 (9:14)

PODRAVKA VEGETA: Dumanska (7+1), Tucaković; Zadravec, Turk, L. Kalaus 5(1), Karlovčan 2, Popović, Milosavljević 3(3), Mugoša 3, Franušić, Buljan, Šenvald, Ilina 1, Milić 1, Stelmah 1, Bazaliu 1. TRENER: Neven Hrupec.

LOKOMOTIVA: Ivančok (0+1), Bešen (16+1); Burić 7, Fureš, Šimara 1, Posavec 3, Ćurić 2, Stanić, Petika, D. Kalaus 3, Brkljačić, Lisjak 3, Kosovac, Zrilić, Malec, Gavrić 6. TRENER: Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 7(5), Lokomotiva 3(2). ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 min. (Karlovčan, Popović, Mugoša, Milić), Lokomotiva 14 min. (Petika 2+2+2, Burić, Šimara, D. Kalaus, Lisjak). IGRAČICA UTAKMICE: Lucija Bešen.

KOPRIVNICA – ŠSD 'Josip Samaržija – Bepo'. Gledatelja 200. Suci: Davor i Zoran Lončar (Varaždin).


Lokomotiva je napravila veliko iznenađenje, u Koprivnici je s lakoćom sredila Podravku Vegetu koja je bila veliki favorit na papiru. Derbi ovaj put nije opravdao očekivanja kad je u pitanju igra, jer je na terenu postojala samo jedna ekipa, ona koju znalački već godinama vodi Nenad Šoštarić, ujedno i izbornik hrvatske ženske reprezentacije.

- Mogu čestitati svojim curama jer su zbilja dale maksimum. U svlačionici sam u petak rekao da onaj tko ne misli sutra pobijediti ne mora ići sa mnom u Koprivnicu, da ne treba doći i da se neću ljutiti. Onda su me svi čudno gledali, 'kaj ovaj luđak priča'. Rekao sam im da moraš vjerovati u ono što radiš, moraš vjerovati u kolegicu kraj sebe i dati svoj maksimum – rekao je Šoštarić.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Od samog početka Zagrepčanke su izgledale dominantno, vrlo agresivne i čvrste u obrani, jednostavne i vrlo sigurne u napadu. Sve su Lokosice svoje zadatke odradile na maksimumu, pogotovo u obrani gdje treba pokazati volju i želju, a to je Podravki nedostajalo. Ipak, utakmicu je obilježila reprezentativna golmanica Lucija Bešen, koja je ljetos odbila poziv iz Koprivnice te je ostala vjerna Lokomotivi.

- Utakmice s Podravkom su uvijek najlakše, jer od nas nitko ništa ne očekuje, a mi očekujemo od sebe da odigramo najbolje što možemo. Odigrali smo odličnu obranu, Lucija je branila na vrlo visokoj razini, odlična je bila. Neke mlađe su ugodno iznenadile, poput Burić koja je zabila sve svoje na krilu. Mogu im samo čestitati na svemu – dodao je Šoštarić.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Malo tko je očekivao tako slabo, beskrvno i blijedo izdanje prvakinja koje su se dobro pojačale za novu sezonu. Nije na tribinama bilo nikakve atmosfere, Kronikusi više ne navijaju, sve to išlo je na ruku gošćama koje zaslužuju velike čestitke za borbenost i srčanost. Na poluvremenu 9:14, u nastavku je Lokomotiva vodila i s 10 razlike!

- Nikad ne možete tvrditi, ali uvjerenja sam da nas je Podravka ipak malo podcijenila kad su vidjeli u kakvom smo sastavu. Možda i nesvjesno. Ipak im je negdje u glavi bilo da nam nedostaju neke igračice... Podravki želim sve najbolje u Ligi prvakinja, jedan sam od najvećih njihovih navijača u Europi, a na nama je da radimo dalje. Moje cure najbolje znaju što prolaze na treninzima, jer ja sam baš perfekcionist. Ovakva utakmica sigurno će im dati strašan poticaj za daljnji rad – zaključio je Šoštarić.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Kako i ne bi, kad su Lokosice s ovih +8 u Podravini stavile jednu ruku na pehar! Naime, teško da će negdje prokockati bodove, a ako u zagrebačkom uzvratu ne izgube s više od osam golova, mogle bi do neočekivanog naslova. Neočekivanog s obzirom na velika Podravkina ulaganja, no očito je da Nevenu Hrupecu i njegovoj ekipi treba još dosta vremena kako bi sve stvari sjele na svoje mjesto.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

- Teško je nešto pametno reći poslije ovakve utakmice. Ovo mi se još u životu nije dogodilo. Razgovarao sam s djevojkama poslije i ne znam je li u pitanju psihološka blokada ili neki strah, ali nismo ličili na sebe. Pokušao sam sve da ih ohrabrim, ali bila je to utakmica u kojoj nismo mogli zabiti gol, bili smo spori u obrani... Čestitam ekipi Lokomotive na zasluženoj pobjedi, ali ovo danas nije bila Podravka. Moram prespavati, analizirati i s igračicama obaviti razgovore da pronađemo uzrok ovakvog problema – rekao je Hrupec, koji je uoči utakmice najavio sigurnu i uvjerljivu pobjedu.

Takva je i bila, samo ne u korist Podravke. Šteta je što se ozlijedila Stela Posavec, zaradila je veliku posjekotinu na čelu te je po svemu sudeći otpala za reprezentativnu akciju.

Linker
08. svibanj 2024 01:12