Martin Rose/Bongarts/Getty Images
OSEBUJNI NIJEMAC

NJEMAČKA RUKOMETNA LEGENDA U SASVIM NOVOM POSLU Kretzschmar debitirao kao vaterpolski trener i izgubio od - Hrvata

Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. kolovoz 2019. 12:49

Stefan Kretzschmar (46) napokon je pronašao smisao života. Bivše krilo njemačke rukometne reprezentacije, poznat po umijeću igranja, ali i tetovažama, konačno je odlučio rukometni teren napuniti vodom i uživati u... vaterpolu!

Naime, postao je vaterpolski trener!U južnokorejskom Gwangjuu u tijeku je Svjetsko prvenstvo za veterane, a u kategoriji 45+ natječe se i sastav Spandaua 04 za koji igra solidno dobra postava na čelu s legendarnim vratarom nekoć one “prave” njemačke vrste, podrijetlom Rusom, Alexanderom Tchigirom.

U cijeloj su momčadi igrači koji ukupno imaju 1875 nastupa za “pravu” njemačku reprezentaciju. Problem je samo nastao kada je trener Dirk Theismann iz privatnih razloga odustao. Onda se netko sjetio Stefana Kretzschmara, a njega očito nije trebalo dugo nagovarati.

- Da, ja ću dečke odvesti do naslova - pohvalio se Stefan za Bild.

- Ne mogu, doduše, u Koreju, ali šaljem im svakodnevno videomaterijale, imamo i videokonferencije. Usredotočujem ih na prvog sljedećeg suparnika. Evo, tako ću prvo početi s Hrvatima - rekao je Kretzschmar. Bilo je to prije 1. kola u kojem su se sastali protiv dubrovačkih veterana. Koji su Gospari, dakako, pojačani pokojim Zagrepčaninom i Splićaninom dobili glatko, 11:6. Ali nema veze, Kretzschmar je već najavio da će na sljedećem SP-u veterana biti ne na klupi, nego u vodi!

Linker
27. travanj 2024 20:52