Ante Čizmić/CROPIX
ZAVRŠNICA U KÖLNU

Novi hrvatski napad na finale LP-a: Osam hrvatskih rukometaša na Final Fouru!

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 01. lipanj 2013. 13:44

Ukupno osam hrvatskih igrača nastupa na rukometnom Final Fouru, koji se opet, četvrti put zaredom, odigrava u Kölnu.

Venio Losert, Ivan Čupić, Denis Buntić, Manuel Štrlek i Željko Musa igraju s poljskim Kielcem u prvom polufinalu protiv moćne Barcelone (subota 15.15), a Blaženko Lacković, Igor Vori i Domagoj Duvnjak sa svojim bundesligašem Hamburgom protiv starog rivala Kiela (18.00). U nedjelju se u istim terminima igraju utakmice za treće mjesto i finale.

Polufinale maksimum

Dosad je samo sedam hrvatskih igrača nastupilo na završnim turnirima rukometne Lige prvaka. Igrao je prvo Petar Metličić na premijernom izdanju 2010. sa Ciudad Realom, izgubio je u polufinalu od Kiela. Zatim je pokušao Ivan Čupić igrajući za njemački Löwen, no i on je pao u polufinalu, bolja je bila Barcelona. Denis Špoljarić i Ivan Ninčević imali su priliku prošle godine s Füchseom, no i oni su zapeli u polufinalu.

Samo sedmorica u tri godine, a sada najednom osmorica. Potvrda je to trenutačnih vrijednosti naših igrača, koji su to pokazivali tijekom cijele ove sezone.

Poljaci među elitom

- Mi smo napravili veliku stvar prolaskom Metalurga, čime smo ostvarili san o plasmanu jedne poljske momčadi na Final Four Lige prvaka u Kölnu. No, tu ne mislimo stati, vrebat ćemo svoju priliku, i pokušati odigrati najbolju utakmicu. Odlazak u Köln ne podrazumijeva odlazak na odmor. Sve četiri momčadi koje su izborile završnicu imaju svoju šansu. Barcelona je vrlo moćna, no nije nepobjediva, pokazao je to i Atletico Madrid u prvoj utakmici četvrtfinala - najavio je Ivan Čupić. U drugom svojem nastupu na Final Fouru pokušat će otići korak dalje.

Kielove mušterije

Blaženku Lackoviću (i Voriju i Duvnjaku) ovo će biti drugi nastup na Final Fouru. I u redovima HSV-a također vlada optimizam, iako su ove sezone poraženi od Kiela u obje prvenstvene utakmice:

- U odličnoj smo formi, svi se dobro osjećamo i dat ćemo sve od sebe da ovaj put uspijemo. Kiel i Barcelona su na papiru najjači ove sezone, no to ne znači ništa u jednoj utakmici. Osim tog sportskog aspekta, bit će to lijepo druženje u Kölnu, nas osmorica iz reprezentacije na istom mjestu.

Kielce pobjeđuje Barcelonu, a Hamburg Kiel pa da osam hrvatskih legionara igra međusobno u finalu?! Lijepo zvuči...

Linker
10. svibanj 2024 21:27