ANTE CIZMIC/CROPIX
KONAČAN POPIS ZA SP

Odluka je pala! Lino Červar prelomio, u Egipat ipak vodi dvije supervažne uzdanice u borbi za medalju

Naknadni dolazak u Egipat za igrače znači pet dana karantene bez treninga, a to se željelo izbjeći.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. siječanj 2021. 19:20

Sve je gotovo, u utorak se leti za Kairo, pa za Aleksandriju, gdje će u petak za Hrvatsku utakmicom protiv Japana u 18 sati početi Svjetsko prvenstvo. Iz jedne karantene u Sheratonu u Zagrebu, ide se u onu aleksandrijsku. Nikad tužnije SP, nikad u takvim problemima, ali kada se sve zboji i oduzme i kada vidimo kakve muke prolaze neki drugi, mi ne možemo biti nimalo nezadovoljni raspletom cijele situacije. Nije idealna, ali nije ni loša. SP je ipak nešto drugačije od Eura, nudi neke mogućnosti napredovanja tijekom natjecanja, tako da treba biti strpljiv i ono što su svi naučili kao papagaji 'ići utakmicu po utakmicu'.

Pripreme su bile kakve su u COVID-19 okolnostima mogle biti, prije vremena su se zbog karantene vratili iz Poreča, odigrali utakmicu sa Španjolcima i dobili je, naknadno se nitko nije zarazio i to bi tako, ako bude sreće, trebalo i ostati. Na kraju tim u Egipat leti kompletan, od onih koji su dosad bili tu nedostaje samo Luka Stepančić.

Nakon obavljenih liječničkih pregleda u ponedjeljak je bio poznat popis 20 igrača koji će se naći na letu za Kairo. Na popisu su Igor Karačić i Marin Šego koji se još oporavljaju od ozljeda i na njih se, bude li potrebno, najozbiljnije računa u drugom krugu i završnici. Nezgoda je u tome što naknadni dolazak u Egipat znači prvo 5 dana sigurne karantene, što znači da će igrač biti izvan treninga, a to kada su u pitanju Karačić i Šego u stožeru ipak nisu željeli.

Treba reći da je brojka od 20 nešto što je odredio IHF, ali da se za igranje mogu prijaviti samo njih 16, te da u tijeku Svjetskog prvenstva svaka selekcija ima pravo na pet izmjena.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Na širem popisu zbog ovih posebnih COVID-19 okolnosti Červar je imao 35 igrača, što znači da ih 15 ili 13 preciznije rečeno u svakom trenutku može biti pozvano da naknadno dođu u Egipat. Na tom popisu su Ašanin, Car, Mihić, Ravnić, Božić Pavletić, Matanović, Grahovac, Mandalinić, Hrstić, Kuduz, Gadža, Jotić, Š. Ivić, Vekić, a na popisu su još Stepančić i Pavlović koji ne bi mogli doći zbog ozljeda i da ih se pozove.

Na kraju priprema tako nije bilo nekih velikih iznenađenja, čekat ćemo Šegu i Karačića da se uključe u konkurenciju i donesu nam bude li trebalo ono što su nosili dosad. Nova imena su Šunjić, povratnik Čupić, Jaganjac, Kević, Martinović i Šebetić. U globalu, nešto smo mlađi, ali s obzirom na sve što nas čeka tijekom 2021. godine drugačije ne bi bilo dobro. Jer samo dva mjeseca nakon SP slijede nam u Montpellieru kvalifikacije za OI, pa onda nadamo se i nastup u Tokiju i tek što to prođe siječanj u kojem treba na Euro u Mađarsku i Slovačku bit će ponovo jako blizu. Treba biti i snažan i mudar za sve to proći i izdržati.


20 Kauboja za Egipat

VRATARI

Ivan Pešić (Meškov, Bjelorusija)

Mate Šunjić (Ivry, Francuska)

Marin Šego (Montpellier, Francuska)

LIJEVA KRILA

Manuel Štrlek (Veszprem, Mađarska)

David Mandić (PPD Zagreb, Hrvatska)

DESNA KRILA

Ivan Čupić (Vardar, Makedonija)

Zlatko Horvat (Metalurg, Makedonija)

PIVOTI

Željko Musa (Magdeburg, Njemačka)

Marino Marić (Melsungen, Njemačka)

Marin Šipić (PPD Zagreb, Hrvatska)

Ilija Brozović (Hannover, Njemačka)

LIJEVI VANJSKI

Marko Mamić (Leipzig, Njemačka)

Halil Jaganjac (Nexe, Hrvatska)

Josip Šarac (Celje PL, Slovenija)

SREDNJI VANJSKI

Domagoj Duvnjak (Kiel, Njemačka)

Luka Cindrić (Barcelona, Španjolska)

Igor Karačić (Kielce, Poljska)

Janko Kević (Nexe, Hrvatska)

DESNI VANJSKI

Ivan Martinović (Hannover, Njemačka)

Luka Šebetić (Tremblay en France, Francuska)

Linker
25. travanj 2024 04:29