Ivica Obrvan s igračima PPD Zagreba
 BRUNO KONJEVIC/CROPIX
OSTAO S PET IGRAČA

‘Ovo je sve srušilo!‘: Tužni trener hrvatskog prvaka kojem prijeti eliminacija iz Europe bez borbe

Mala je vjerojatnost da se do utorka situacija popravi, pa PPD Zagrebu prijeti dvaput po 0:10
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. travanj 2021. 13:15

Čini se da je Zagreb sve dalje od toga da se pokuša izboriti za plasman u četvrtfinale Lige prvaka protiv Flensburga. Situacija s koronom sve je ozbiljnija, zaražena su trojica igrača, u izolaciji ih je desetak, pa je treneru Ivici Obrvanu na raspolaganju trenutno samo pet igrača s kojima se naravno u rukometnom smislu ne može raditi ništa. Malo je vjerojatno da će se situacija do utorka promijeniti pa makar još nema službene odluke, sve je izvjesnije da bi ta priča mogla završiti dvaput po 10:0 u korist Flensburga.

Dok pak čeka što će EHF odlučiti, PPD Zagreb je od krovne organizacije europskog rukometa dobio preporuku za - cijepljenje. Ne samo u svjetlu ove, već i sljedeće sezone... U međuvremenu se samo može žaliti što bi neočekivano ukazana prilika na isti način mogla nestati.

- Taman smo od mog dolaska uspjeli uspostaviti neke stvari u radu i igri, vidio sam napredak, ali je nažalost ova situacija srušila sve i potpuno je neizvjesno kako i u kojem ćemo trenutku ponovo svi moći naći na okupu - kaže trener Obrvan.

Testiranja su preskupa

- Neke stvari smo radili ciljano, zbog toga nismo izgledali kako treba u utakmicama domaćeg prvenstva i Kupa, ali mislim da se isplatilo. Sada nažalost imam petoricu igrača na raspolaganju; Kraljevića, Perića, Srnu, Vlaha i Mrakovčića, ostali su zaraženi ili u izolaciji, tako da smo trenutno u fazi koja ne govori ništa dobro. Morat ćemo se strpiti - razočarano će Obrvan.

Sve aktivnosti su stopirane, rade se izvidi širenja zaraze, pokušavaju se spriječiti novi slučajevi. Nažalost, situacija je takva kakva jest. Zagreb se ove sezone odlično nosio s virusom, ali nekako s ulaskom u domaće okruženje je stvar izmakla kontroli. Očito ima razlog za to, jer za domaće klubove testiranja su preskupa stvar. Tko zna što nas još čeka do kraja sezone.

Linker
24. travanj 2024 12:20