ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
NEOPISIVA TUGA

Potreseni Lino Červar: ‘Ovo je strašno! Ja sam u potpunom šoku, pa nije bio bolestan... Bio je ljudina‘

‘Izgubili smo jednog velikog čovjeka, sportaša, trenera. Užas za sve, bio je stvarno velik čovjek‘
Piše: T. HrgaObjavljeno: 21. veljača 2021. 22:19

Lino Červar bio je u potpunom šoku. Vijest o tragičnoj smrti Zlatka Saračevića zatekla ga je kao i mnoge koji su Sarača osobno poznavali, ili tek znali, voljeli i poštivali zbog svega što je dao i značio u hrvatskom rukometu.

"Nije mi jasno, stvarno mi nije jasno, ja sam u potpunom šoku! Znam da nije bio bolestan, nije mi jasno...", ponavljao je potreseni Lino.

"On je bio primjer trenerske struke, sportskog ponašanja, olimpijski pobjednik, bio je i moj pomoćnik 2018. godine na Europskom prvenstvu. Bio je sve to, ali prije svega bio je čovjek. Nikad o nikome nije rekao jednu lošu riječ, i nitko o njemu nikada nije mogao reći ništa loše. Ne kažem to reda radi, zaista", rekao nam je Červar nakon što je čuo tragičnu vijest iz Koprivnice.

image
Zlatko Saračević
DARKO TOMAS/CROPIX Cropix

Potom se prisjetio...

"Ja sam mu znao i pokojnog oca, on je isto bio veliki igrač, i igrao je na istom mjestu desnog vanjskog. Ma užas. Izgubili smo jednog velikog sportaša u ova nesigurna i teška vremena. Ovo je stvarno jedan težak udarac i za rukomet, i naš sport i sve nas koji smo ga znali. Šokiran sam, teško mi je u ovom trenutku govoriti. Izgubili smo jednog velikog čovjeka, sportaša, trenera. Strašno, bio je stvarno velik čovjek, ljudina",

Linker
19. travanj 2024 02:20