CROPIX
ZAGREB ČUVA TRADICIJU U BLAU GRANI

PPD ZAGREB RAZOČARAVAJUĆOM IGROM TEŠKO PORAŽEN U BARCELONI Utakmica je bila gotova već nakon prvih pola sata, a sada u Arenu dolazi prvak Europe

LIGA PRVAKA U 6. kolu elitne skupine A PPD Zagreb teško poražen u Barceloni
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. studeni 2017. 20:38

BARCELONA– PPD ZAGREB 32:22 (17:8)

BARCELONA: Perez de Vargas, Ristovski (14); Raul, Sorhaindo 4, Arino, Rivera 5 (2), N'Guessan 3, Syprzak 6, Borges, Dolenec 2, Mem 4, Morros, Lenne 3, Palmarsson 1, Gomes 1, Jallouz 2.

PPD ZAGREB: Skok (2), Kastelic (6); Ž. Marković 2, Mrakovčić, Lučin 1 (1), Kontrec 2, Vori 4, D. Marković, Horvat 5 (5), Šušnja, J. Valčić 2, Mandalinić 5, Hrstić, Vuglač 1, Bičanić.

------------------------------------------------------------------------------------

Zagreb je razočaravajućom igrom teško poražen u Barceloni. Tradicija od -10 i više je nastavljena u Blau Grani, no ono što najviše brine je da Zagreb ni nakon stanke nije izgledao ništa bolje i željnije igre nego prije. Makar se vratio Horvat, makar su bili kompletniji, a Barca ipak u jačem ritmu u posljednjih deset dana. Ništa nije pomoglo.

Tužno je izgledao Zagreb u prvih 30 minuta. Voljni moment je bio zabrinjavajući, obrana nije napravila normalan faul. Barcelona je igrala lagano i vodila 9 razlike, a da se nije ni oznojila. Dokle će tako, ne znamo, ali ne valja, to je svima jasno.

Zagreb je krenuo sa 6-0 u obrani, u sredini Vori i Šušnja. Dva su igrača mijenjali obrana – napad, no to nije bio toliki problem, jer Barcelona i nije morala trčati da bi bila brža. Vuglač i Šušnja u obrani, Josip Valčić i Šušnja u napadu. Nije dalo rezultata. Barcelona je lagano to rješavala, reklo bi s eda na treningu ima žešće okršaje nego sa Zagrebom. Ako nije išlo iz vana, spustili su Syprzaku na crtu. Vrlo jednostavno,a za zagreb nedokučivo. Kasnije je kao probao zagreb 5-1, Kontrec je ušao, no Barca je i za to bila spremna, a vrhunac loše igre i dekoncentracije bila je šetnja Lennea po crti, a da ga u tome nitko ni ne pogleda dok prolazi s jedne na drugu stranu terena. Skok nije mogao obraniti u tome svemu ništa, ušao je Kastelic i obranio dvije lopte, i jedina dobra stvar u svemu je bila da je završilo 9, a ne deset golova razlike nakon 30 minuta. Mini serije imali su u prvom dijelu Dika Mem, pa Kamil Syprzak, čak je i Sorhaindo koji ne zabija puno zabio 3 komada, a tradicionalno je penale nepogrešivo izvodio Valero Rivera.

Publika se zabavljala jedino u slučaju skandiranja 'Sloboda, sloboda', no to nije bilo navijanje za Barcu nego za neovisnost Katalonije. Čak su i vrlo diskretno pozdravili dolazak Palmarssona koji bi im trebao biti veće pojačanje u nastavku sezone. I nije bilo puno ljudi, realna šansa za Zagreb da se koncentrira, pokuša nešto, ali Zagreb nije pokušao ništa, nije mogao ništa.

Napad Zagreba bio je izuzetno spor i statičan. Sve se apsolutno svelo na šut Mandalinića (1/6) i Žarka Markovića (2/6), no kako je Borko Ristovski bio spreman na to sve se pretvorilo u seriju promašaja koji na sreću nisu preskupo plaćeni, jer Barca se nije umarala i trčala. I bez toga je bila na +9. Zagreb nije imao igru, krila u prvom poluvremenu nisu dotaknula loptu, a kada tako napadaš Barcelonu to je jako opasno, čak i kada Xavi Pasqual ne troši Morrosa kao što je uobičajeno. Jako, jako loše, razočaravajuće loše je izgledao Zagreb. Šest golova iz igre u prvom dijelu. Tome ne treba dodatak.

Pokušao je Kamenica buditi momčad uvođenjem Mrakovčića, Kontreca, Kastelica, no ništa to bitnije nije promijenilo u igri Zagreba.

Prvi put ove sezone u sastavu u Ligi prvaka bio je mladi Tin Lučin, no čvrsto zakopan na klupi, makar drugi nisu briljirali. Ušao je na -12, bacio loptu od straha u ruke Sorhaindu koji je zabio kontru, a on inače ne trči. A onda je bacio Voriju, izborio penal i zabio ga što je bila jedina svijetla točka te tužne večeri u Blau Grani.

No, zato je Palmarsson u 40. minuti zabio svoj prvi gol u dresu Barcelone, a onda je u napadu poslije N'Guessan zabio za prvih plus 10 Barcelone (22:12). Dojam da je Zagreb bio aktivniji na startu nastavka tako je pao u vodu.

Totalna nemoć je bila viđena kada su tri kontre za redom fulali Božić-Pavletić, Vori i Josip Valčić. Gol su fulali… Barcelona je ni kriva ni dužna polovila nešto kontri, pa su se mladići Gomes, Lenne mogli malo proslaviti. Pasqual je dao priliku svima kao da igra protiv Cangasa, a ne protiv kluba s kojim je imao velika europska iskustva.

Idući vikend dolazi u Arenu prvak Europe Vardar. Pozivnica iz Barce nije bila baš neka. Što očekivati? Ovako kako izgledaju ništa, no možda se nešto promijeni. Nada je jedino što je ostalo. Je li u pitanju stanje ili forma, nema odgovora, no kako god – ne valja.

Linker
27. travanj 2024 22:48