REUTERS/Andreas Gebert
SJAJNA VIJEST ZA IZBORNIKA

PREDSTAVA HRVATSKOG REPREZENTATIVCA U LIGI PRVAKA GLASNO ODJEKNULA EUROPOM 'Poplavio sam koliko su me ispogađali... Francuzi su oduševljeni'

MARIN ŠEGO Junak 3. kola Lige prvaka sa čak 20 obrana
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. listopad 2019. 13:04

Odigrano je 3. kolo Lige prvaka. Iskočilo je nekoliko stvari, maksimalan učinak danskog Aalborga koji nitko nije očekivao, a nastavio se pobjedom u Celju. Drugo, pobjeda Montpelliera nad Veszpremom, ali i Porta nad Kielcem, ali i čak 12.377 gledatelja u olimpijskoj dvorani Hakon u Lillehammeru koji su došli vidjeti PSG. To je rekord ove sezone.

Iz neelitnih skupina iskočio je odličnim igrama švedski Sävehof i postao žestoka konkurencija za prolaz Bidasoi i Sportingu. I možda kao detalj, dva mlada hrvatska reprezentativca, Josip Šarac i Ante Kuduz, bili su najbolji hrvatski strijelci u ovom kolu, dva lijeva vanjska...

Samo Štrlek s krila

No, u rukometnom smislu najviše je odjeknula pobjeda Montpelliera nad Veszpremom, činjenica da je mađarski prvak, jedan od najbogatijih europskih uopće, zabio sa svom svojom silom samo 18 golova Francuzima. Razlog broj 1 je fenomenalni Marin Šego koji je zaustavio čak 20 udaraca Veszpremovih igrača. Ne viđa se često, u Montpellieru od vremena Thierryja Omeyera. I naravno, to je dobra vijest za izbornika Červara.

- Da, stvarno smo odlični bili, razvalili smo moćnog protivnika. Da se našalim, poplavio sam koliko su me ispogađali. Mislim da je od krila samo zabio Štrlek, pivotima sam dosta obranio. Bilo je odlično, Francuzi oduševljeni.

Zagreb, 210412.
Dvorana Arena Zagreb.
Prva utakmica cetvrtfinala EHF rukometne Lige prvaka izmedju Zagreba Croatia Osiguranja i njemackog Kiela.
Na slici: Marin Sego
Foto: Nenad Dugi / CROPIX
Foto: Nenad Dugi / CROPIX

Krenuo je Montpellier s malom zadrškom.

- Možda i bolje za ovu momčad da je tako, da ne poletimo prerano. Izgubili smo na startu od Vardara i u ligi od Nimesa, a imali smo +3 zadnjih 10 minuta. Dakle, i tu smo bili blizu. A treba reći da igramo bez jako važnog za obranu i finiš svake utakmice Truchanoviciusa. Mislim da ćemo u kompletnom sastavu svima biti vrlo opasni ove sezone.

Planovi su…

- U prvom redu biti među dva najbolja u ligi, što nije lako, a onda Liga prvaka što bolje.

Šego zadovoljan?

- Jesam, iako nisam više mlad, ovo je velika novost za mene, jer dosad sam, uvjetno rečeno, branio kikiriki lige, a ovo je nešto sasvim drukčije. Stalno si u žiži, važan. Ako igraš slabo, nekad dobiješ 5, ako igraš dobro, dobiješ 15, a ovdje toga nema više. Sad razbijemo Veszprem, a neki dan Tremblayu obranim šut za egal na samom kraju. Tako je motiv na visini.

Veszprem?

- Jaka momčad, ali dojam je da ih ima previše, što utječe na ritam, jer svaki ima svoju dionicu, no to su njihovi problemi. Sigurno da Veszprem može bolje i da će se boriti za vrh, bez obzira na ovaj poraz.

U staroj dvorani

Zašto ste igrali u staroj dvorani u Montpellieru?

- Zato što je u novoj gostovala najpoznatija francuska stand up komičarka. No, moram reći da nam je čak u staroj dvorani ljepše igrati, zbog atmosfere.

Dobro je vidjeti da se naš prvi reprezentativni vratar odlično snašao u novoj sredini u koju je došao na startu ove sezone iz Szegeda. I ništa manje važno, ima Francuze na oku od 0 do 24.

Linker
25. travanj 2024 18:43