Marta Batinović

 HENNING BAGGER Ritzau Scanpix Via Afp
POSEBNA PORUKA

Prije sedam godina svojom pričom šokirala je Hrvatsku: ‘Danas navijam i za Crnu Goru i za Hrvatsku...‘

Nekadašnja vratarka reprezentacije s nestrpljenjem iščekuje dvoboj Hrvatske i Crne Gore.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. siječanj 2022. 10:08

Nekadašnja vratarka Podravke Vegete i hrvatske reprezentacije Marta Batinović (djevojački Žderić) danas je članica rumunjskoj prvoligaša Glorije Buzau. Nakon dugog staža u podgoričkoj Budućnosti s kojom je 2015. osvojila Ligu prvakinja uzela je državljanstvo Crne Gore i postala dijelom njihove reprezentacije. Naravno, prati i Europsko prvenstvo rukometaša koliko joj to obveze dozvoljavaju.

- Volim gledati muški rukomet, izgleda mi kao potpuno drugi sport u odnosu na nas - iskrena je Marta.

Kako je vidjela dosadašnji tijek Eura u ovim posebnim, korona vremenima?

- Mnoge su reprezentacije zbog toga imale problema, ali s druge strane dolaze i neki mladi igrači, od kojih neki možda uopće ne bi igrali da su im ekipe ostale u istom sastavu. A neki od njih nose puno toga na svojim leđima.

Utakmica će biti ‘na nož’

Crna Gora je ugodno iznenađenje prvog kruga natjecanja.

- Iznenadili su me Crnogorci plasmanom u drugi krug. Pokazali su veliki karakter protiv jakih suparnika, eliminirali su Sloveniju i Sjevernu Makedoniju. Vratar Simić obranio je neke lopte koje su možda izgledale neobranjivo. Spomenula bih tu i našeg Šunjića za kojeg su pisali da je otkriće, no svi mi koji smo u rukometu znamo tko je on i kakve su njegove kvalitete.

Hrvatski navijači očekuju sigurne bodove u današnjem ogledu, a čemu se nadaju u Crnoj Gori?

- Prije svega, kapa do poda za borbenost i jednima i drugima. To su momci koji toliko vuku, bodre se, uživaju u tome, tako da ja s ove strane ekrana uživam gledajući njih. Puno puta smo u rukometu, ali i u sportu općenito, doživjeli da favoriti uvijek ne pobjeđuju, nego srce i timski duh. Ta utakmica će sigurno biti “na nož”, obje reprezentacije dat će sve od sebe. Ulog je velik, više nema nikakvih kalkulacija, bodovi otvaraju nove perspektive.

Tko su najistaknutiji crnogorski igrači, na koga Hrvati trebaju pripaziti?

- Vratar Simić bio je maestralan protiv Slovenije, dok je protiv Makedonaca imao manje obrana, ali su one stigle u ključnim trenucima. Nekad su dovoljne i dvije obrane u pravom trenutku da budeš heroj. Ako golman ima dobar dan, to sigurno vuče ekipu. Imaju Crnogorci i fantastična krila, odličnog pivota... Sve u svemu, jedna jako dobra i kvalitetna ekipa. Po imenima je Hrvatska kvalitetnija, ali puno je čimbenika koji određuju pobjednika. Sigurno će biti super i jedva čekam tu utakmicu.

Neka pobijedi bolji

A za koga će Marta navijati?

- Navijam i za jedne i za druge. Navijam za te momke da ostanu što zdraviji, da nemaju ozljeda. Neka imaju što bolji dan, da gledamo što ljepši rukomet, neka sve prođe bez ozljeda. A na kraju neka bolji pobijedi - zaključila je Marta Batinović.

Linker
25. travanj 2024 14:15