IHF
KADETI

PRIZNANJA NAKON SP-A Egipatski reprezentativci uzeli sve individualne nagrade

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 20. kolovoz 2019. 12:56

Egipat je na opće iznenađenje osvojio Svjetsko kadetsko prvenstvo u Sjevernoj Makedoniji i zaključio ljeto iz snova tijekom kojeg su, osim spomenutog zlata, uzeli i broncu na SP-u juniora.

Nakon što su u drugom kolu poraženi od Francuske, nitko nije mogao ni slutiti da će zaredati s pobjedama protiv Mađarske, Slovenije, Islanda, Portugala i, za kraj, Njemačke. Primjerice, da su u posljednjem kolu grupne faze izgubili od Mađarske, igrali bi u osmini finala protiv Hrvatske.

U njihovu stručnom stožeru bio je najpoznatiji egipatski rukometaš svih vremena, Hussein Ali Zaki, koji je svojedobno igrao u Ciudad Realu, a nastupio je i na trima Olimpijskim igrama od 2000. do 2008. godine.

Očekivano su Egiptu otišle i glavne individualne nagrade. Srednji vanjski Ahmed Hesham Elsayed bio je najkorisniji igrač turnira, a Hassan Walid Ahmed je sa 51 postignutim pogotkom odnio nagradu za najboljeg strijelca.

Najbolji strijelac bio je i najbolji lijevi vanjski, a osim toga, u sedmorci turnira je i egipatski vratar Abdelrahman Mohamed Homayed. Ostali članovi sedmorke su njemačko lijevo krilo Alexander Reimann, danski srednji vanjski Lauritz Reinholdt Leger, desni vanjski Portugala Martim Costa, desno krilo Mađarske Daniel Kecskes i njemački pivot Tom Bergner.

Linker
03. svibanj 2024 18:01