RK PODRAVKA/ROMANA MIHALEC
UVERTIRA U NATJECANJE

‘Rezultat nije bio u prvom planu ni nama ni njima. Bila je ovo korisna utakmica u čudnim okolnostima‘

Podravka Vegeta obranila je prvo mjesto na 18. Memorijalu Josipa Samaržije
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. kolovoz 2024. 14:45

Podravka Vegeta odigrala je u subotu neodlučeno s Krim Mercatorom u posljednjoj utakmici 18. Memorijala Josipa Samaržije – Bepa na kojem je obranila prvo mjesto osvojeno prošle godine.

Ekipa trenera Ivice Obrvana bila je u vodstvu većinu vremena, no na kraju joj je i bod bio dovoljan za slavlje. Bilo je jasno da obje ekipe ne idu punom snagom te da se i malo taktiziralo s obzirom na to da se ove dvije ekipe uskoro susreću u prvoj natjecateljskoj utakmici sezone.

- Rezultat nije bio u prvom planu ni nama ni Krimu. Bila je ovo korisna utakmica u čudnim okolnostima s obzirom na to da znamo da igramo prvo kolo Lige prvakinja međusobno. U ponedjeljak nam slijedi i zajednički trening u Ljubljani. Mislim da smo igrali dobro i borbeno i da ima još strahovito puno rezerve, prije svega u obrani – rekao je Obrvan.

Minutažu je rasporedio na sve zdrave pojedinke.

- Sve su dobile šansu. Igračice koje inače imaju manju minutažu dobile su priliku zadnjih deset minuta i na kraju i preokrenule zaostatak od dva pogotka za neriješeno. Da je bila odlučujuća utakmica onda ne bih stvari postavio tako, no htio sam i njima dati priliku i mislim da su to lijepo iskoristile. Mislim da možemo biti zadovoljni premda je ovo još jedna u nizu prijateljskih utakmica koja služi za dobar trening – zaključio je Obrvan.

Priznanja za osvojeno 1. i 2. mjesto uručio je Bepov sin Leo Samaržija, dok je poklon košare s proizvodima Podravke uručila direktorica RK Podravke Vlatka Mihoci. Posebno priznanje obitelji Samaržija uručio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, a u ime cijele obitelji nagradu je preuzeo Leo Samaržija. (gčm)

Linker
05. rujan 2024 11:03