JOAN VALLS Nurphoto Via Afp
NAPRASNO PREKINUTA SURADNJA

Riješili su se hrvatskog reprezentativca i zamaskirali razlog! Prava istina je drugačija...

Hrvatski reprezentativni vratar napušta Meškov Brest, klub u kojem je postao legenda
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. studeni 2021. 15:13

Meškov se riješio Pešića zbog Nantesa, ali je to zamaskirao u Ivanove zdravstvene probleme

Ivana Pešića tako će zamijeniti Vjačeslav Soldatenko koji se vraća u momčad. Bjeloruski prvak je kao razlog naveo ''ozbiljne zdravstvene probleme'' 32-godišnjeg Riječanina.

Kako je izvijestio Meškov, hrvatski je čuvar mreže već neko vrijeme imao poteškoća.

''Dulje vrijeme Ivan Pešić nije mogao trenirati te je propustio početak sezone zbog zdravstvenih problema koji nisu izravno povezani s ozljedama tijekom igre. Do sredine listopada njegovo se stanje malo popravilo, te je vratar čak odigrao par utakmica. Ipak, problemi još ne dozvoljavaju Ivanu da uđe u optimalnu formu'', stoji u priopćenju kluba iz Bresta.

image
UROS HOCEVAR/KOLEKTIFF Uros Hocevar/Kolektiff

Obavljen je i detaljni medicinski pregled koji je pokazao da će za potpun oporavak biti potrebno dulje vrijeme, te da postoji visok rizik od ozbiljnih komplikacija.

''Prema zaključku medicinske komisije, igraču je zabranjena intenzivna tjelesna aktivnost, bez koje je nemoguće nastaviti s profesionalnim sportskim aktivnostima. Zbog toga klub ne može preuzeti odgovornost i rizik za igračevo zdravlje koristeći ga na utakmicama unatoč medicinskim ograničenjima. Nažalost, moramo prekinuti ugovor iz medicinskih razloga. U bliskoj budućnosti Ivan će napustiti momčad'', priopćio je Meškov.

Pešić je u Bjelorusiji još od 2013. godine te je u osam i pol sezona odigrao 327 utakmica, od kojih je 98 bilo u SEHA ligi, a 100 u Ligi prvaka. Osam puta bio je prvak Bjelorusije, sedam puta osvajao je Kup, dvaput je bio srebrni u SEHA ligi, dok je u Ligi prvaka sudjelovao u četvrtfinalu.

Kako medalja uvijek ima dvije strane, doznali smo i tu drugu. Doduše, iz neslužbenog, ali veoma pouzdanog izvora. Naime, činjenica jest da Pešić već neko vrijeme ima problema s leđima, no u Meškovu su ga se odlučili riješiti jer im rezultati u Ligi prvaka nisu krenuli prema očekivanjima, a Pešić im je bio najskuplji igrač. K tome je potpisao ugovor s Nantesom kojem će se priključiti sljedeće sezone, pa je sve to ubrzalo rastanak. Očekuje se da će Pešić pronaći klub u kojem će braniti u preostalom dijelu ove sezone, no u ovom trenutku nije siguran i njegov nastup na sljedećem Europskom prvenstvu koje se održava u siječnju 2022. godine.

Pešić je karijeru počeo u riječkom Zametu, a branio je i za Veszprem, Zagreb i Maribor, dok je u Brestu bio i kapetan. Dugo je i u krugu reprezentacije, a posebno pamti srebro sa SP-a 2009. godine.

Nakon toga je u veljači 2009. godine u Veszpremu skupina huligana napala rukometaše istoimenoga kluba u jednom noćnom klubu u kojem su slavili rođenje suigračevog djeteta. Marian Cozma preminuo je od posljedica toga napada, a Pešić, koji ga je tada kao 19-godišnjak pokušao obraniti, ostao je bez bubrega. Teško je ozlijeđen bio i Žarko Šešum. Povod je navodno bio to što je Cozma plesao s djevojkom jednog od napadača. Pešić se nakon tog tragičnog događaja ipak uspio oporaviti i napraviti veliku karijeru, a vjerujemo da će ona i dalje trajati na visokim razinama.

Linker
22. rujan 2024 11:56