REVIERFOTO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
IDUĆI PROTIVNIK

‘Nema tu puno nepoznanica, znamo što nas čeka protiv Hrvatske, bit će to još teži posao od svih dosadašnjih‘

‘Želimo ispraviti greške koje smo radili protiv Austrije i krenuti na Hrvatsku svojom punom kvalitetom‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. siječanj 2024. 22:47

Španjolac Chema Rodriguez napravio je jako dobar sustav u Mađarskoj. On je počeo u Veszpremu, dugo radi tamo, preuzeo reprezentaciju s legendarnim Istvanom Gulyasom i nakon njegovog povlačenja nastavio sam. Da će proći Srbiju i Crnu Goru lako, da će osam razlike dobiti Island to je malo tko mogao pretpostaviti.

- Imali smo problema s obranom u igri sedam na šest protiv Austrije, dugo smo to popravljali. To je naš problem i inače i moramo to što brže popraviti. Borili smo se do kraja, vjerojatno Austrijanci nisu imali toliki pritisak na samom kraju, mi smo jako željeli pobjedu, ali to se nije dogodilo. No, ako smo prije rekli da imamo pet minuta za veselje nakon prve utakmice u Münchenu, sada imamo pet minuta za tugu. Moramo se probuditi i fokusirati, imamo još tri utakmice u kojima nam je i dalje cilj plasman u polufinale.

Prva je Hrvatska?

- Dobro poznat protivnik koji ovdje igra jako dobar rukomet, dokazala je to pobjedom protiv Španjolske i jako dobrom utakmicom protiv Francuske. Dobro se znamo, tu nema puno nepoznanica, makar ima novih igrača na obje strane. Naš cilj je vratiti se u igru za polufinale nakon lošeg starta u Kölnu.

S druge strane najbolji mađarski igrač, Bence Banhidi kaže:

- Moramo se osvrnuti na pogreške koje smo radili protiv Austrije, otkloniti ih i tako se pripremiti za tri utakmice koje su pred nama. Hrvatska je prva sljedeća, jako dobro se znamo, vidjeli smo njihove odlične partije ovdje i samo znam da nas čeka još teži posao od svih dosadašnjih - rekao je Banhidi, a na njega se nadovezao Bendeguz Boka:

image
BEAUTIFUL SPORTS/AFP/PROFIMEDIA

- Kada smo uspjeli povesti dvije minute do kraja mislio sam da se utakmica može dobiti. Nažalost, nakon toga smo napravili još nekoliko grešaka, primili smo golove i izgubili. Igra sedam protiv šest austrijske momčadi potpuno nas je izbacila iz ritma. Nikako nismo mogli preokrenuti ovu utakmicu u našu korist. Očito je da su sada svi jako razočarani, ali idemo dalje. Hrvatska je prilika da to popravimo.

Adrian Sipos je prvi igrač mađarske obrane. Do lani je igrao u Veszpremu, od ove sezone nosi dres jakog njemačkog Melsungena i jedan je od najzaslužnijih da se Melsungen uključio u borbu za vrh Bundeslige.

- Austrijanci su odigrali otprilike ono što smo znali. No, poklonili smo im nekoliko lopti, nismo najbolje igrali u obrani, a i naš vratarski učinak mogao je biti stabilniji. Vjerujemo da protiv Hrvatske neće biti takav slučaj. Svjesni smo da nas čeka jako teška utakmica, Hrvatska je momčad koju jako dobro poznamo, ali i oni nas. Tu nema previše upitnika, bitno je samo kako će tko reagirati u pravom trenutku.

Jedno od novih lica u reprezentaciji Mađarske je vratar Tatabanye Laszlo Bartucz koji je branio jako dobro protiv Austrije umjesto do tada prvog vratara Palasicsa.

- Želimo ispraviti greške koje smo radili protiv Austrije i krenuti na Hrvatsku svojom punom kvalitetom. Mislim da će biti dobra i zanimljiva utakmica, da obje momčadi imaju svoje adute.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. svibanj 2024 02:03