Goran Perkovac

 ANTE ČIZMIĆ/Cropix
REAKCIJA IZBORNIKA

Perkovac: I sretan sam i tužan. Toliko glupih pogrešaka, a bili smo bolji od njih

"Svaka iduća utakmica nam je finale i Europskog i Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara"
Piše: SNObjavljeno: 18. siječanj 2024. 19:50

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac poručio je nakon prvog poraza na Euru da su mu osjećaji podijeljeni.

- Vrlo sam sretan zbog dječaka koji su pokazali da mogu igrati s najboljima na svijetu, ali sam jako tužan jer smo napravili toliko glupih pogrešaka, dali smo im loptu u ruke sigurno šest-sedam puta, nisu morali raditi za to. Najeklatantniji primjer je igrač više kod 27:26 kad su šutirali na prazan gol. Usudio bih se reći da smo bili bolji, ali s toliko gluposti je to previše - rekao je Perkovac za RTL.

Nastavio je o pogreškama i neiskorištenosti igrača više:

- Niti sam tražio uzrok niti ću ga tražiti, ali činjenica je da imamo mlade momke koji tek od prije četiri-pet mjeseci igraju na ovom nivou. Normalno je, naučit će reagirati, ali šteta je što nismo izvukli neriješeno, a bilo je lako moguće.

O obrani i Kuzmanovićevih 13 obrana:

- Kuzmanović je bio odličan, to smo morali kapitalizirati i uzeti bod, kad imaš 16 obrana ukupno, to je nešto ogromno. nismo se oslanjali na njega, izigrali su nas, ali zbog naših pogrešaka, ne njihove dominacije. Za nijansu smo čak bili bolji, ali kad im daš loptu u ruke...

O sljedećoj utakmici protiv Mađarske:

- Svaka iduća utakmica nam je finale Europskog, Svjetskog, Olimpijskih igara, svega! Imamo ogromne šanse, moramo se dobro odmoriti, odigrati na visokom nivou jer Mađari nisu naivni, fizički su još jači od Francuza, bit će to teška i lavovska borba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 01:20