ODD ANDERSEN Afp
VELIKA POBJEDA

Slovenci priredili iznenađenje na Euru: ‘Nitko od nas nije očekivao da ćemo ovo ostvariti‘

Slovenija je pobijedila Dansku, a Norveška uvjerljivo svladala Švedsku
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. siječanj 2024. 21:51

Slovenska rukometna reprezentacija priredila je prvorazredno iznenađenje na Europskom prvenstvu. Prvi puta nakon čak 24 godine uspjela je pobijediti Dansku, koja doduše nije nastupila u najjačem sastavu. Trijumfom 28:25 (17:14) Slovenci su izborili utakmicu za peto mjesto, odnosno kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Ova nam je pobjeda ponovno podigla samopouzdanje i otvorila ona zatvorena vrata iza kojih smo uvijek dvojili možemo li igrati s ovim najvećim reprezentacijama svijeta... Pobijediti takvu momčad je velika stvar. Čestitke dečkima i kapa dolje", zadovoljan je nakon velike pobjede izbornik slovenske rukometne reprezentacije Uroš Zorman.

Najboljim igračem ove utakmice proglašen je slovenski vratar Klemen Ferlin koji je upisao deset obrana, dok je Kristjan Horžen trijumfu pridonio sa šest golova.

"Uoči utakmice, iskreno, nitko od nas nije očekivao da možemo ovo ostvariti. Dali smo sve od sebe, jako smo željeli kroz cijelu utakmicu, ali na kraju je pobijedio momčadski duh", iskreno je priznao Ferlin.

S obzirom da su prethodno već potvrdili plasman u polufinale Šveđani su u revijalnoj utakmici protiv Norvežana koja nije o ničem odlučivala odigrali s "pola gasa" i doživjeli težak poraz. Završilo je 33:23. Najefikasniji u redovima Norvežana bio je Alexander Blonz s 11 golova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 13:58