Jakobsen Henrik, Zvonimir Srna, Chete Nejc

 DAMIR KRAJAC Cropix
LIGA PRVAKA

Danci projurili kroz Zagreb, sve slabosti prvaka Hrvatske o kojima se znalo došle su do izražaja...

Zagreb je u prvom poluvremenu primio čak 18 golova, a to je previše da bi se bilo čemu dobrom nadao
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. rujan 2022. 22:44

PPD Zagreb – GOG 27:31 (12:18)

ZAGREB Arena. Gledatelja 1.000. Suci: Salah i Brunner (Švicarska)

PPD ZAGREB: Slavić (11+1), Turčić; Ćavar 1, Faljić, Klarica 4, Gojun, Srna 3, Klis 2, Musa 1, Sirotić, Matanović, Čupić 5 (2), Dibirov 4 (4), Dodić, Leimeter 5, Grahovac 2. Trener Ivica Obrvan.

GOG: Dorgelo (0+1), Thulin (14); Pytlick 3, Pedersen 2, Jakobsen 1, Dreyer, Tolbring 5, Madsen 3 (1), Jorgensen 6, Leger 2, Rasmussen 4, Kildelund, Zachariassen 4, Als, Cehte 1, Olsen. Trener Nicolaj Krickau.

SEDMERCI: PPD Zagreb 7 (6), GOG 2 (1), ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 4 minute (Leimeter 23, Faljić 55), GOG 8 minuta (Jakobsen 3, 13, Pedersen 54, Zachariassen 58), IGRAČ UTAKMICE: Tobias Thulin.

------------------------------------------

Zagreb je porazom otvorio Ligu prvaka, zasluženim. On je težak, jer je GOG trebao biti konkurent za prolaz, ali Liga prvaka je tek na početku. Danci su u svakom segmentu bili bolji protivnik i sve slabosti Zagreba o kojima se znalo došle su do izražaja u najgorem mogućem obliku. Trebat će vremena dok se ta momčad iskompletira da bi mogla odgovoriti zahtjevima protiv ozbiljnih momčadi, a GOG je takav, makar nije neki od favorita u skupini. Poraz je na kraju pristojan, jer moglo je završiti i puno gore.

Što znači teško protiv Danaca, imali smo prilike vidjeti u prvom poluvremenu. Zagreb je jednostavno rečeno bio prespor za GOG. Napad se mučio, griješio, obrana je pucala u igri jedan na jedan i to jednostavno nije izgledalo dobro.

Danci su samo igrali ono što se od njih očekivalo, sa neočekivano puno minuta najiskusnijih Olsena i Zachariassena, no ostatak momčadi jako je dobro istrčao sve drugo, a Thulin je bio raspoložen na golu, pa mu se na kraju obranom penala Čupiću nadodao Dorgelo. Tako da je Zagreb u prvom poluvremenu primio čak 18 golova, a to je svima je jasno bilo previše da bi se bilo čemu dobrom nadao.

Dvaput je Obrvan time outom pokušao mijenjati ritam, ali nije uspio. Prvi puta kod 7:10 u 14. minuti, a nakon toga kod 11:16 u 24. minuti. Ništa nije pomoglo. Ni promjena u obrani Grahovac – Musa, ni u napadu ulazak Dodića. Danci su jednostavno bili brzi. Morten Olsen se sjajno igrao dirigenta i razigrao sve u momčadi, a višak se uvijek s brzom igrom stvarao na crti gdje je Lukas Jorgensen zabio 4 komada. Nije pomogla ni dobra dionica Slavića. Dance ništa nije iznenadilo, jednostavno su iskoristili ono što su svi vidjeli kao njihovu prednost i prije utakmice. Čak ni dva isključenja jednog od dvojice ključnih igrača obrane Henrika Jakobsena u 13. minuti. A ući sa -6 u drugo poluvrijeme u ovakvoj utakmici gdje se ne možeš obraniti gotovo je bila nemoguća misija.

image

Stefan Dodić, Chete Nejc

DAMIR KRAJAC Cropix

Zagreb je u nastavak krenuo s obranom 5-1, nešto je morao probati ne bi li okrenuo igru u svoju korist. Dibirov je došao naprijed, ali ni to nije pomoglo, jer u igri jedan na jedan Danci su bili znatno bolji od zagrebaša. Njihova prednost je rasla i kako je utakmica išla dalje, izgledali su sve bolje, a Zagreb sve bespomoćnije i beziidejnije. Za devet minuta samo prednost GOG-a se popela na +10 (24:14) i Zagrebu je prijetila prava katastrofa.

Nije takvu utakmicu bilo lako odigrati do kraja, makar je bilo evidentno da su Danci nakon +10 usporili, pa je njihov trener Krickau u 15. minuti nastavka tražio kod +7 time out, da ne bi pretjerali.

Slavić se razbranio, Zagreb je dobio na ritmu i prednost GOG-a je ipak počela padati. Spustio se Zagreb na pristojnih -5, ali je onda Faljić isključen… Danci su utakmicu mirno doveli do kraja, a priliku je dobio i mladi vratar Turčić.

Slaba posjeta u Areni

Malo je ljudi bilo u Areni. Možda bi bilo malo više da se utakmica nije nastavljala na nastup Dinama u Ligi prvaka, no trebat će jako puno vremena Zagrebu da vrati publiku u Arenu dobrim rezultatima u nizu.

Naravno da je Zagrebu podrška nedostajala, ali morat će se za nju izboriti što prije, jer prva prilika mu je izmakla iz ruku. Sljedeća je dolazak Porta.

Barca projurila kroz Szeged

Uz Zagrebov susret koji je bio jedini u skupini A, u srijedu su odigrana još tri susreta 1. kola Lige prvaka i to sva tri u skupini B.

Barcelona je projurila kroz Szeged sa 35:28 nakon što je na poluvremenu gubila 15:14. Bili su bez Cindrića kojeg muči zglob, a najefikasniji su bili Carsbogard i Fabregas sa po 7 pogodaka. Kod Szegeda najviše 4 je zabio Bodo.

U Kielu lagana pobjeda domaćina protiv Elveruma 36:26. Reinkid 6 golova, Duvnjak 1, uz 11 obrana Landina kod Kiela, dok je kod Elveruma sa 6 pogodaka prvi strijelac bio Borzas.

U Kielcu domaćin je u razigranoj utakmici svladao Nantes 40:33. Kod pobjednika Karačić 5 golova, Tournat 6, kod Nantesa 5 obrana Pešića i 9 pogodaka Minnea.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:24